Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 5. 2011,
12.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

mesto zgodovina turizem

Nedelja, 15. 5. 2011, 12.31

8 let

Slovenska zgodovinska mesta s skupno promocijo turistične ponudbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Združenje zgodovinskih mest Slovenije, v katerem je 11 slovenskih mest, je uspelo na razpisu za pridobitev sredstev evropskega sklada za regionalni razvoj za promocijo turistične ponudbe.

S projektom želijo privabiti večje število obiskovalcev in jih v turističnih krajih zadržati več kot le en dan.

Želijo povečati turistično potrošnjo

Članice združenja želijo s projektom izboljšati tudi poznavanje slovenskih mest med slovenskimi in tujimi gosti ter povečati turistično potrošnjo. Prav tako želijo povečati organiziranost in transparentnost prodaje turističnih programov vezanih na zgodovinska mesta Slovenije preko lokalnih ponudnikov ter turističnih agencij.

Projekt bodo oglaševali na različne načine Celoten projekt je sestavljen iz različnega promocijskega materiala, od priročne brošure Acta Slovenica, zloženke, vodnika po zgodovinskih mestih, kratkih promocijskih filmov do velikih plakatov, promocijskih panojev in razglednic, pa tudi distribucijskih kanalov, kot so monitorji na dotik in organizirana prodaja turističnih programov Mesta in kultura.

Projekt vključuje tudi medijsko oglaševanje na spletu, radiu in v tiskanih medijih ter ostale marketinške aktivnosti.

Brezplačno bo razdeljenih 70.000 zloženk in brošur

V okviru promocijske akcije bo izšla priročna brošura Acta Slovenica, kjer bo predstavljenih 11 slovenskih zgodovinskih mest, iz vsakega mesta pa deset ponudnikov in zanimivosti, med katerimi bo šest turističnih ponudnikov, dve prireditvi in dve kulturni organizaciji. Brezplačno bo razdeljenih 70.000 zloženk in brošur, dobro polovico jih bodo prejeli slovenski gostje.

Da bi slovenske goste spodbudili k večjemu obisku različnih prireditev in znamenitosti v zgodovinskih mestih, so ponudniki pripravili posebno nagradno igro - obiskovalci bodo lahko zbirali posebne nalepke, s katerimi bodo sodelovali v nagradnem žrebanju.

Projekt je vreden 250.000 evrov

Projekt, ki združuje 11 slovenskih zgodovinski mest - Celje, Koper, Kranj, Piran, Ptuj, Radovljica, Slovenske Konjice, Škofja Loka, Tržič, Novo mesto in Idrija, je vreden 250.000 evrov, od katerih jih 150.000 prispeva ministrstvo za gospodarstvo. Zaključen mora biti do letošnjega 15. oktobra.

Ne spreglejte