SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenija: ta priljubljena trgovina zapira svoja vrata

10

termometer

nakupovanje, oblačila | Orsay, ki ima po svetu več kot 720 trgovin in zaposluje čez pet tisoč ljudi, bo v nekaj tednih zaprl številne poslovalnice. | Foto: Getty Images
Orsay, ki ima po svetu več kot 720 trgovin in zaposluje čez pet tisoč ljudi, bo v nekaj tednih zaprl številne poslovalnice. Foto: Getty Images

Po poročanju portala N1 blagovna veriga ženskih oblačil Orsay zaradi finančnih težav zapira svoja vrata. Svoje poslovalnice bodo zaprli v Sloveniji, Nemčiji, na Madžarskem, Češkem in Slovaškem. Orsay GmbH ima sedež v Baden-Württembergu. Leta 1975 ga je ustanovila francoska skupina Mulliez Group. 

Orsay, ki ima po svetu več kot 720 trgovin in zaposluje čez pet tisoč ljudi, bo v nekaj tednih zaprl številne poslovalnice. Do konca junija bodo zaprli vseh 197 trgovin v Nemčiji in 33 na Madžarskem, pa tudi na Češkem in Slovaškem. Orsay bo svoje poslovalnice zaprl tudi v Sloveniji, so za N1 potrdili v podjetju. Kdaj točno se bo to zgodilo, še ni znano, vendar se kot možen datum omenja 30. junij. Blagovna znamka je v Sloveniji prisotna od leta 2013. V 31 trgovinah zaposluje približno 50 ljudi.

V nemški verigi modnih trgovin Orsay, ki je v lasti francoske skupine Mulliez, se že nekaj časa spopadajo s finančnimi težavami. Matično družbo so v Nemčiji junija 2021 s 33 milijoni evrov državnega posojila rešili pred stečajem, vendar je do konca novembra nemški Orsay postal insolventen. Razlog za finančne težave naj bi bili pandemija, manjše povpraševanje po počitniških oblačilih, pa tudi vojna v Ukrajini. 

V trenutnih razmerah Orsaya ne morejo rešiti 

Tiskovni predstavnik podjetja za nemški trg Wolfgang Weber Tedi je pojasnil, da so se marca odločili, da bodo poslovalnice zaprli do 30. junija. Zaprli bodo 197 trgovin, delo bo izgubilo 1.200 ljudi. 

"V okviru reorganizacije so predstavniki blagovne znamke pripravljali odločitev o nadaljevanju poslovanja. A se je začela vojna v Ukrajini in naši likvidnostni načrti so se bistveno poslabšali," je še dejal tiskovni predstavnik in dodal, da brez zunanje finančne pomoči Orsaya v trenutnih razmerah ne morejo rešiti.

Trendy Day_Answear_si_01 Trendi Answear, vodilna in drugačna modna spletna platforma je končno prispela v Slovenijo! Helly Hansen Trendi Skrb vzbujajoče številke: toliko vode se porabi za izdelavo ene majice alma ras Trendi Lan tudi to sezono vstopa skozi velika vrata v naše oblačilne kombinacije

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin