Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 5. 2011,
15.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ljubica Jelušič

Torek, 24. 5. 2011, 15.20

8 let

Slapnik Jelušičevo sprašuje o zaračunavanju penalov Rotisu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tadeja Slapnika zanima, ali drži, da je ministrica Ljubica Jelušič odločila, da bo z zaračunavanjem penalov podjetju Rotis dosegla, da se naprej dobavi od štiri do šest patrij.

V naslednjih letih pa naj bi se dobavilo še 19 oklepnikov.

"Med ministrstvom in Rotisom se ne dogaja nič bistvenega" Slapnik je v poslanskem vprašanju, ki ga je naslovil na ministrico Jelušičevo, opozoril na smiselnost oz. nesmiselnost odločitve, da ministrstvo za obrambo (Mors) začne z zaračunavanjem pogodbenih penalov Rotisu zaradi nepravočasne dobave vozil. Ob tem ga posebno skrbi dejstvo, "da se na relaciji med ministrstvom za obrambo in Rotisom ne dogaja nič bistvenega".

Hkrati poslanec Zares opominja ministrico na izjavo predsednika vlade Boruta Pahorja ob odločitvi vlade, da še ne gre v tožbo s Patrio, da se mora vlada vzdržati odločitev, ki bi od davkoplačevalcev terjala penale in odškodnine, hkrati pa bi ostali brez vozil, ki naj bi jih Slovenska vojska potrebovala.

Zato Slapnik meni, da v skladu z veljavnimi pravili pogodba velja in da se lahko izvršuje. Hkrati bi se morali tudi zavedati, da ima Rotis pravico Morsu kadar koli dostaviti tako preostalih 52 vozil, ki bi jih morali pa jih še niso dobavili, in tudi tista, ki jih pogodba predvideva za leto 2011, je še opozoril Slapnik.

Vendar po njegovem mnenju najbrž ni pričakovati, da bi bila v letu 2011 dobavljena vsa omenjena vozila. Kljub temu Slapnik meni, da bi lahko dobavili vsaj tista vozila, ki so jih že skoraj sestavili ter začasno umaknili iz proizvodnje.

Zato Slapnika zanima, ali se je Jelušičeva sama odločila, da bo "s takšnim pritiskom na Rotis" dosegla, da po nekaterih predvidevanjih dobavi najprej od štiri do šest patrij, nato pa v naslednjih letih še 19. Kot je zapisal Slapnik, bi to zneslo 53 patrij oz. toliko, kolikor naj bi se jih že nekaj časa omenjalo kot končno število. Hkrati pa poslanca Zares zanima tudi, kako si Jelušičeva predstavlja odgovor Rotisa na to število.

Ne spreglejte