Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 11. 2015,
11.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Mirko Tuš vlada

Ponedeljek, 30. 11. 2015, 11.23

6 let, 7 mesecev

Miro Cerar se je lotil reševanja imperija Mirka Tuša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Skupina Tuš bankam dolguje skoraj 400 milijonov evrov. Bankam upnicam je prekipelo, zato bodo stvari vzele v svoje roke.

"Zdaj imamo pa res vsega dovolj! Tuš bo sicer dobil reprogram do leta 2018, a stvari bomo vzeli v svoje roke," po pisanju poslovnega časnika neuradno pravijo v bankah upnicah. Heta, slaba banka nekdanje avstrijske Hypo Alpe Adria Group, je najmanj potrpežljiva, v Financah piše Petra Sovdat.

Tadej Slapnik: Naš načrt je potrošniška zadruga V Tušu zadeve ne komentirajo. Pravijo, da postopek finančnega prestrukturiranja poteka v skladu z utečeno prakso v podobnih primerih. "Dogovori s finančnimi partnerji so pri koncu, zaradi zaupnosti podatkov jih ne moremo komentirati. Podpisan dogovor bo prinesel dolgoročno finančno vzdržnost in bo končan znotraj zakonsko opredeljenega časovnega okvirja," so navedli.

V reševanje trgovskega imperija Mirka Tuša se je medtem vključila tudi vlada. "Oblikovali smo delovno skupino, sestavljeno iz predstavnikov ministrstva za gospodarstvo in kmetijstvo. Naš načrt je potrošniška zadruga, po vzoru italijanskih ali španskih," je za Finance pojasnil državni sekretar v kabinetu premiera Tadej Slapnik.

Zadružništvo je ena od Cerarjevih prioritet Kot je vladna koalicija zapisala že v koalicijskem sporazumu, je spodbujanje razvoja socialnega podjetništva, zadružništva in ekonomske demokracije eden od prioritetnih projektov," so nam sporočili iz kabineta predsednika vlade Mira Cerarja in dodali še:

"Tako je bila oblikovana ad hoc delovna skupina, katere namen je pripraviti strokovna izhodišča za vzpostavitev stabilne dobaviteljsko-potrošniške verige v Sloveniji. Ključna aktivnost, ki je v teku, je tako priprava strokovne študije o potencialih vzpostavitve in razvoja potrošniške zadruge v Sloveniji. Pri tem nas vodi dejstvo, da bi lahko, primerljivo s potrošniškimi zadrugami v drugih državah po svetu, tovrstna potrošniška zadruga predstavljala pomembno in stabilno obliko na trgu tudi v Sloveniji."

Ne spreglejte