SiolNET. Novice Slovenija
1,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Skušal zbiti policista in pobegniti, končal pa v zaporu

1,06

termometer

slovenska policija
Foto: Siol.net

Metliški policisti so imeli v četrtek opraviti s predrznim voznikom, ki je najprej skušal zbiti policista, nato pa je pobegnil. Izkazalo se je, da gre za moškega, za katerega je sodišče že pred tem izdalo nalog za prisilno privedbo, zato so ga odpeljali v zapor, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

slovenska policija Novice 44-letnico hudo opečeno na dvorišču našel sin

Metliški policisti so v četrtek okoli poldneva na območju naselja Gradac izvajali nadzor prometa. Skušali so zaustaviti osebno vozilo, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Ko je voznik zmanjšal hitrost in zavil desno, je policist stopil do vozila, takrat pa je kršitelj nenadoma zapeljal proti njemu in pospešil vožnjo.

33-letniku policija odvzela prostost

Policist se je v zadnjem trenutku odrinil od pokrova motorja, kljub temu pa ga je kršitelj zadel s stranskim ogledalom, nato pa pospešil in pobegnil. Policista sta zapeljala za njim, ga ustavljala s svetlobnimi in zvočnimi signali, ki pa jih ni upošteval. Nadaljeval je nevarno vožnjo, prehiteval druga vozila, potem pa s ceste zapeljal na travnik in v gozd.

Črnomaljski in metliški policisti so 33-letnega moškega iz Sovinka kmalu izsledili in mu odvzeli prostost. Ugotovili so, da je pristojno sodišče zoper moškega zaradi preteklih kaznivih dejanj izdalo odredbo za prisilno privedbo na prestajanje zaporne kazni, zato so ga privedli v novomeški zapor.

Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in bodo osumljenca kazensko ovadili zaradi preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Avtomobil so zasegli, o številnih kršitvah cestnoprometnih predpisov pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili pristojno sodišče. Določila zakona o pravilih cestnega prometa, zakona o voznikih, zakona o motornih vozilih in zakona o obveznih zavarovanjih v prometu za navedene kršitve določajo globo v višini 3440 evrov, so še zapisali na PU Novo mesto, piše STA.

Aretacija, lisice Novice Policija prijela moškega, ki naj bi 44-letnico polil z bencinom in zažgal

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin