SiolNET. Novice Slovenija
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Skrunilcu grobov triletna prepoved opravljanja poklica pogrebnika

0,60

termometer

pokopališče

Višje sodišče je potrdilo sodbo Okrajnega sodišča v Črnomlju, ki je pogrebnika Boštjana Maleriča obsodilo zaradi skrunitve grobov in trupel. Pogojno zaporno kazen mu je sicer skrajšalo za tri mesece, na dobro leto, potrdilo pa je triletno prepoved opravljanja pokopališke in pogrebne dejavnosti.

Pogrebnik je namreč doma hranil trupla pokojnikov, da se jih je nabralo več in si je na tak način zmanjšal stroške prevoza v ljubljanski krematorij. Svojci so imeli včasih pogrebe ob prazni žari, isto žaro pa je pogrebnik uporabil celo večkrat.

Zaradi tega ga je črnomaljsko sodišče obsodilo na leto in pet mesecev pogojne kazni s preizkusno dobo treh let. Odločilo je, da je Malerič neupravičeno skril in oskrunil posmrtne ostanke dveh pokojnikov ter neupravičeno prekopal grobove treh pokojnikov. V dveh primerih sta bili žari s posmrtnimi ostanki prevzeti po tistem, ko sta bila pogreba že opravljena. Malerič je žari v grobova vstavil naknadno.

Kljub pravnomočni sodbi še naprej opravlja poklic pogrebnika

Čeprav mu pravnomočna sodba prepoveduje opravljanje pogrebne dejavnosti, pa jo po poročanju Televizije Slovenija še naprej opravlja. Na Komunali Črnomelj so za televizijo pojasnili, da o prepovedi niso bili obveščeni in da je njegovo podjetje zadnji pogreb opravilo 23. septembra. Zdaj napovedujejo, da bodo sodelovanje z njim prekinili.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin