SiolNET. Novice Slovenija
0,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Skriti svet človeških teles tudi v Sloveniji #video

0,32

termometer

V Slovenijo je prišla dolgo pričakovana razstava človeških teles, ki je po svetu znana kot Body Worlds Vital. Plastinirana telesa so prikazana tako, da si jih lahko predstavljamo v različnih položajih, gibanju.  Prikazane so tudi razlike med zdravimi in nezdravimi organi. 

''Glavni cilj in namen razstave je, da se zavemo, da so zdrava prehrana, gibanje, socialno druženje tisto, kar je človeku lastnega in sestavlja življenje,'' je povedala Špela Terpin, vodja razstave.

Telesa in organi so ohranjeni zaradi postopka plastinacije, ki so ga razvili predvsem zaradi izobraževalnih namenov. ''Največji učinek bo razstava imela ravno pri mladih, saj je treba prav v mladosti začeti skrbeti za svoje telo,'' je še pojasnila. 

Adria Airways potniki letalo Trendi Štirje fizični šoki, ki jih med poletom doživi vaše telo #video

Človeška telesa se v razstavi pojavljajo v različnih fizičnih elementih in gibanjih. ''Priprava takšne postavitve je zelo zahtevna,'' je povedala Angelina Whalley, vodja inštituta za plastinacijo iz Heidelberga, in pojasnila, da je prikaz gibanja ključnega pomena, saj si ljudje ne predstavljajo, kako je videti njihovo telo med fizično aktivnostjo. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 56
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin