SiolNET. Novice Slovenija
0,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sindikat v Žitu napovedal opozorilno stavko

0,11

termometer

Žito | Generalni direktor Žita je od maja letos Tomislav Bujanović, direktorski mesti pa zasedata še Senka Peroš ter Zoran Škevin. | Foto:
Generalni direktor Žita je od maja letos Tomislav Bujanović, direktorski mesti pa zasedata še Senka Peroš ter Zoran Škevin.

Konferenca sindikata družbe Žito je za ponedeljek, 24. oktobra, napovedala štiriurno opozorilno stavko. Zgodila se bo v primeru neuspešnih pogajanj z vodstvom družbe, so navedli. Nezadovoljni so s plačami in drugimi prejemki, z vse več odhodi zaposlenih ter zapiranjem obratov, vodstvu družbe pa očitajo nepripravljenost na dialog.

Konferenca sindikata družbe Žito, ki spada pod Sindikat kmetijstva in živilske industrije Slovenije, je stavko napovedala v današnjem sporočilu za javnost.

Žito, ki je v lasti hrvaške Podravke, spada med vodilna slovenska podjetja v prehrambni panogi. Poleg kruha, pekovskega peciva in zamrznjenih izdelkov blagovne znamke Žito ima v portfelju blagovne znamke riža, testenin in mlevskih izdelkov Zlato Polje, čajev 1001 cvet, začimb Maestro, kaš in stročnic Natura, bombonov Šumi in čokolad ter biskvitnega peciva Gorenjka.

Danijel Bešič Loredan Novice Bešič Loredan: Preverjamo učinkovitost dela zdravnikov; v belih haljah zadržani Shod za javni RTV Novice ZNP: Stavkajoči na RTV žalili, poniževali in obtoževali brez dokazov Mercator, trgovina Novice Sindikat trgovcev: Če sprememb ne bo, je decembra možna tudi stavka RTVS Novice Na RTVS bodo zaostrili stavko Iberia Express Novice V Španiji zaradi stavke letalskega osebja odpovedali več letov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin