Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 4. 2019,
14.15

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

sindikat avtobus LPP

Torek, 9. 4. 2019, 14.15

5 let

Sindikat poziva k izboljšanju varnosti za voznike avtobusov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Postajališče LPP postaja avtobus pešec potnik Ljubljana | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Sindikat voznikov avtobusov od države in delodajalcev v cestnem potniškem prometu pričakuje, da bodo v najkrajšem mogočem času voznikom avtobusov omogočili pogoje za bolj varno in zdravo delovno okolje. Izpostavili so nedavno ugrabitev avtobusa LPP ter dodali, da številni avtobusi nimajo varnostnih pregrad in kamer, kot jih je imel omenjeni.

avtobus ugrabitev ljubljana lpp
Novice V nahrbtniku ugrabitelja avtobusa našli konopljo in amfetamine #video

V Sindikatu voznikov avtobusov Slovenije so novico o ugrabitvi avtobusa Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) sprejeli z "veliko mero zaskrbljenosti in ogorčenjem". Ob tem so zapisali, da se vse preveč poudarja posledice, ne pa tudi vzrokov, ki so pripeljali do tragičnega dogodka.

Umeščenost voznikov avtobusov neustrezna

V izjavi za javnost so poudarili, da je trenutna umeščenost voznikov avtobusov v dejavnosti cestnega potniškega prometa neustrezna "in da kar sama po sebi kliče po neustreznem in nevarnem delovnem okolju, ki si ga delodajalci v dejavnosti cestnega potniškega prometa ne bi smeli privoščiti".

Sindikat pogreša celostne ukrepe, ki bi imeli na morebitne povzročitelje odvračalni učinek. Prepričani so, da je poleg obvezne zakonske opreme, ki bi morala imeti primarni namen zaščite voznika avtobusa, nujna sprememba zakonodaje v smislu, da bi imel voznik avtobusa status uradne osebe in bi se napad nanj obravnaval po kazenskem zakoniku.

V sindikatu so na razmere v panogi opozorili po tem, ko je pretekli četrtek zvečer moški vstopil na avtobus LPP in z grožnjami s smrtjo voznika prisilil, naj zavije s predvidene trase. Policija je ugrabitelja, ki je pozneje umrl, v preteklosti že večkrat obravnavala zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja. | Foto: Bojan Puhek V sindikatu so na razmere v panogi opozorili po tem, ko je pretekli četrtek zvečer moški vstopil na avtobus LPP in z grožnjami s smrtjo voznika prisilil, naj zavije s predvidene trase. Policija je ugrabitelja, ki je pozneje umrl, v preteklosti že večkrat obravnavala zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Foto: Bojan Puhek

Ta rešitev po navedbah sindikata velja v Franciji, kjer so se v preteklosti dogajali številni napadi na voznike, odkar so spremenili zakonodajo, pa se je število napadov na voznike izrazito zmanjšalo.

Od države in delodajalcev v cestnem potniškem prometu pričakujejo, da bodo v najkrajšem mogočem času poskrbeli, da bodo vsem voznikom avtobusov omogočili pogoje za bolj varno in zdravo delovno okolje ter spoštovanje osnovnega človekovega dostojanstva, so zapisali.

Novice Štiri odprta vprašanja o ugrabitvi avtobusa LPP #video
Ne spreglejte