SiolNET. Novice Slovenija
3,64

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Simič: Ljudje so komaj čakali, da začnejo zapravljati denar #video

3,64

termometer

Koronsko leto za državno blagajno ni bilo tako slabo, kot smo mislili. Podatki finančnega urada (Furs) kažejo, da je država v prvem polletju pobrala za več kot devet milijard evrov vseh prihodkov, kar je dve milijardi več kot v letu 2020 in celo milijardo več kot v gospodarsko zelo uspešnem predkoronskem letu 2019. 

"Furs dela tako, kot je delal prejšnja leta. Gospodarstvo posluje dobro, ukrepi, ki so bili sprejeti, več kot očitno delujejo, vsi davki se povečujejo. A moramo vedeti, da ta slika ni realna. Lepo, da se pogovarjamo o večjih prihodkih, a počakajmo, da bo leto 2021 za nami," je pojasnil Ivan Simič, vršilec dolžnosti direktorja Fursa. 

V Sloveniji brezposelnost rekordno nizka

Zdi se, da so ljudje po spomladanskem zaprtju komaj čakali, da začnejo zapravljati denar. Temu pritrjuje tudi Simič: "Veliko naredijo turistični boni. Vsi vemo, da prostih nastanitvenih zmogljivosti skoraj ni. To je tisto, kar prinaša dodatne prihodke."

Trenutno imamo v Sloveniji rekordno nizko brezposelnost: "Če je toliko ljudi zaposlenih, se to seveda pozna pri prihodkih podjetij in davkih, ki jih plačujejo. To je pozitivno, ostati moramo optimistični."

krsta Novice Furs: Unovčite lahko tudi bon mrtve osebe Ivan Simič, nekdanji direktor Dursa Fursa Novice Furs v krepitev sodelovanja z davčnimi upravami na območju BiH

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin