SiolNET. Novice Slovenija
0,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sedlarjeva ni nezakonito vpogledovala v občutljive dokumente

0,38

termometer

 | Foto: Bor Slana
Foto: Bor Slana

Informacijski pooblaščenec je pri vpogledih v dokumente KPK ugotovil, da namestnica predsednika KPK Alma Sedlar ni kršila zakona o varstvu osebnih podatkov.

Sedlarjeva, namestnica predsednika Komisije za preprečevanje korupcije Borisa Štefaneca, je prejela odločitev informacijskega pooblaščenca v prekrškovnem postopku, ki je tekel v zvezi s prijavo predsednika KPK zaradi domnevno nezakonitih oziroma nepooblaščenih vpogledov v osebne podatke zavezancev in zaposlenih. Iz odločitve izhaja, da očitana ravnanja niso prekrški po zakonu o varstvu osebnih podatkov, je sporočila Sedlarjeva.

Štefanec je oktobra lani na novinarski konferenci javnosti sporočil, da naj bi Sedlarjeva nezakonito vpogledala v 2.318 dokumentov, med drugim tudi v občutljive osebne podatke zaposlenih. Štefanec je Sedlarjevo zato prijavil informacijskemu pooblaščencu, vsem članom KPK, tudi sebi, pa omejil dostop do dokumentov.

Sedlarjeva po odločitvi informacijskega pooblaščenca želi, da bi Štefanec "za svoja vsaj neodgovorna ravnanja, s katerimi nezakonito posega v pravice tretjih, prevzel odgovornost".

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin