Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 2. 2020,
14.39

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

100

Natisni članek

Marjan Šarec Janez Janša Janez Janša

Ponedeljek, 10. 2. 2020, 14.39

4 leta, 2 meseca

SDS Šarcu grozi s tožbo, če ne prekliče izjav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

100

Janez Janša Marjan Šarec | "Ne nazadnje (še) živimo v svobodni državi. Je pa lepo izražena prihodnost s tem pismom, če bo sestavljena vlada stranke SDS," je zapisal Marjan Šarec na Facebooku. | Foto STA

"Ne nazadnje (še) živimo v svobodni državi. Je pa lepo izražena prihodnost s tem pismom, če bo sestavljena vlada stranke SDS," je zapisal Marjan Šarec na Facebooku.

Foto: STA

Marjan Šarec, premier, ki opravlja tekoče posle, je od stranke SDS prejel grožnjo s tožbo, ker naj bi s svojimi izjavami "nedopustno kršil pravice" stranke SDS do varstva ugleda in dobrega imena.

Kot je razvidno iz dopisa, ki ga je Šarec objavil na Facebooku, so stranko zmotile navedbe Šarca, ki jih je izrekel na nacionalni televiziji konec januarja. Takrat je Šarec o SDS dejal, da je s tako stranko težko sodelovati, "ki pač izvaja metode, kakršne izvaja, se pravi, sovražni govor, potem se tudi financira iz Madžarske, in vse tisto, kar je znano v zvezi s to stranko".

Kot še piše v dopisu, v SDS od Šarca zahtevajo, da nemudoma preneha "s kršitvami osebnostnih pravic" in da mora preklicati navedene izjave, sicer bodo primorani zoper Šarca sprožiti vse potrebne postopke "za odvrnitev dodatne škode, ki bi morebiti nastala naši stranki".

Šarec: Želja po oblasti je močna

Kot je Šarec zapisal na Facebooku, je prejel "prijazno pismo s strani odvetnika stranke SDS". "Pravi, da sem nedostojno govoril o stranki in da bom prejel tožbeni zahtevek, če se ne opravičim. No, se opravičujem, če sem izrazil svoje mnenje, ki ni osamljeno," je zapisal.

"Ne nazadnje (še) živimo v svobodni državi. Je pa lepo izražena prihodnost s tem pismom, če bo sestavljena vlada stranke SDS. Me pa očitno že vidijo v opoziciji, glede na to, da so mi poslali na elektronski naslov državnega zbora. Želja po oblasti je močna," je še dodal.

SDS: Šarec je začel opletati z obtožbami nezakonitega ravnanja

V SDS so danes na Twitterju zapisali, da je Šarec, takoj potem ko je zrušil lastno vlado, začel opletati z obtožbami nezakonitega ravnanja na račun SDS. Kot so še zapisali, je Šarec uradno zahtevo za umik izjav prejel že pred dnevi. "Sicer sledi tožba in odškodnina," so še zapisali.

Kaj se je danes še dogajalo na političnem prizorišču, si poglejte v prispevku iz oddaje Planet 18:

Preberite še:

Zdravko Počivalšek
Novice Počivalšek odgovarja: Loputanje z vrati je politično nezrelo #video
Ksenija Klampfer
Novice Razkol v SMC, ministrica izstopila iz stranke #video
Novice Neofašisti s plakati po Italiji: "Gre za nestrpnost do Slovencev" #video
Miro Cerar
Novice Cerar: Če bo vlado vodil Janša, v njej ne bom sodeloval #video

 

 

Ne spreglejte