SiolNET. Novice Slovenija
4,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Milan Zver nosilec skupne liste SDS in SLS za evropske volitve

4,10

termometer

Milan Zver
Foto: Ana Kovač

Nosilec skupne liste SDS in SLS za evropske volitve je sedanji evropski poslanec Milan Zver (EPP/SDS), ki je bil že na volitvah leta 2014 vodilni kandidat SDS. Listo kandidatov za evropske volitve sta predstavila predsednika stranke SDS in SLS, Janez Janša in Marjan Podobnik.

Janez Janša in Marjan Podobnik Novice SDS in SLS na evropske volitve s skupno listo

Drugo in tretje mesto zasedata evropski poslanki SDS Romana Tomc in Patricija Šulin, četrto pa evropski poslanec Franc Bogovič (EPP/SLS), sta stranki danes sporočili na predstavitvi liste.

Peto mesto na skupni kandidatni listi zavzema nekdanji mariborski župan Franc Kangler iz Nove ljudske stranke, zadnja tri mesta pa pripadajo kandidatom SDS. Na šestem mestu je Alenka Forte, na sedmem Davorin Kopše in na zadnjem Alja Domjan.

Skupno kandidatno listo sta danes dopoldne potrdila tako svet SDS kot glavni odbor SLS. Čeprav je bilo že dalj časa slišati, da je imela v stranki največ podpore za nosilko liste Tomčeva, pa se je, kot kaže, tehtnica nazadnje nagnila k Zveru. Skupno kandidatno listo sta danes dopoldne potrdila tako svet SDS kot glavni odbor SLS. Čeprav je bilo že dalj časa slišati, da je imela v stranki največ podpore za nosilko liste Tomčeva, pa se je, kot kaže, tehtnica nazadnje nagnila k Zveru. Foto: Bor Slana

Pričakujejo zmago

Prvak SDS Janez Janša je v uvodnem nagovoru ob predstavitvi skupne liste danes dejal, da ta zagotavlja njihov veliki prispevek Sloveniji, ki bo normalna, pravična, razvojna in upoštevana v Evropski uniji, ter prispevek k Evropi varnosti, svobode, miru in blaginje.

Poudaril je, da izhajajo tudi iz spoznanja, da aktualni politični trenutek in način volitev evropskih poslancev v Sloveniji narekujeta združevanje sorodnih političnih sil.

Predsednik strane SDS Janez Janša Predsednik strane SDS Janez Janša Foto: Ana Kovač

Zver tako kot tudi Janša na majskih volitvah pričakuje zmago, a hkrati napet boj. Po njegovem prepričanju morajo evropski državljani izvoliti stranke, ki bodo ohranile EU skupaj. Po njegovem mnenju prihajajo odločilna leta za ohranitev EU kot take.

Marjan Šarec Novice Projekcije za EU volitve: LMŠ tri, SDS dva poslanca, ostali po enega

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin