SiolNET. Novice Slovenija
1,39

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šarec bo popolnil ministrsko ekipo

1,39

termometer

Zoran Poznič
Stranka SD za novega ministra za kulturo predlaga Zorana Pozniča. Foto: STA

Predsednik vlade Marjan Šarec je opravil kratek pogovor z Zoranom Pozničem, ki ga SD predlaga za novega ministra za kulturo. Kot so sporočili iz premierjevega kabineta, Šarec zaupa presoji SD in bo predlog kandidature v kratkem poslal državnemu zboru.

V kabinetu predsednika vlade so po tem, ko se je direktor zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje Zoran Poznič v sredo predstavil na sedežu SD, napovedali, da se bo Marjan Šarec z njim tudi pogovoril.

Zoran Poznič Novice SD za kulturnega ministra predlaga Zorana Pozniča

Poslanci bi o imenovanju Pozniča lahko odločali že na redni seji

Tako bi bil lahko Poznič kmalu zaslišan pred parlamentarnim odborom za kulturo, državni zbor pa bi o njegovem imenovanju lahko odločal že na redni seji, ki se bo začela v ponedeljek.

Kandidat za ministra se najprej tri dni in najkasneje sedem dni po vložitvi predloga kandidature predstavi pristojnemu delovnemu telesu državnega zbora in odgovarja na vprašanja njegovih članov. Predsednik delovnega telesa takoj, najkasneje pa v 48 urah po predstavitvi kandidata, pošlje predsedniku državnega zbora in predsedniku vlade mnenje o kandidatu, ki ga je sprejelo delovno telo.

Dejan Prešiček Novice Prešiček ni več minister, kulturni resor bo začasno prevzel Pikalo

Poznič želi nadaljevati delo svojega predhodnika

Poznič je na sredini novinarski konferenci ob predstavitvi povedal, da je sam ponudil, da kandidira za ministra, saj želi nadaljevati delo nekdanjega ministra Dejana Prešička. Ta je premierju Šarcu konec januarja ponudil svoj odstop, Šarec pa ga je sprejel.

Na nekdanjega ministra so leteli očitki glede zlorabe položaja, ker je službeni avto uporabljal v zasebne namene, kar je tudi priznal, in šikaniranja podrejenih, kar je zanikal.

Za kandidaturo se je Poznič med drugim odločil, ker je začutil, da gresta začrtano delo na ministrstvu in energija v pravo smer, je povedal na predstavitvi. Kot je dejal, je nujno, da peljejo naprej načrtovane projekte, pri čemer je kot zelo pomembna izpostavil digitalizacijo in virtualizacijo celotnega polja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin