SiolNET. Novice Slovenija
0,18

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Prešiček ni več minister, kulturni resor bo začasno prevzel Pikalo

0,18

termometer

Dejan Prešiček
Dejan Prešiček je bil minister štiri mesece. Foto: STA

Državni zbor se je danes seznanil z odstopom Dejana Prešička z mesta ministra za kulturo. O njem je v ponedeljek državni zbor obvestil premier Marjan Šarec. Hkrati se je DZ seznanil, da bo začasno kulturni resor vodil minister za izobraževanje Jernej Pikalo.

Premier Šarec je v ponedeljek sporočil, da je sprejel ponujeni odstop ministra Prešička s funkcije ministra za kulturo. Minister iz vrst SD je odstop ponudil v nedeljo zvečer. Nanj so leteli očitki glede zlorabe položaja, ker je službeni avto uporabljal v zasebne namene, kar je tudi priznal, in šikaniranja podrejenih, kar zanika.

Šarec je izrazil željo, da s Prešičkom odideta tudi državna sekretarja na tem ministrstvu. Ob tem je spomnil na nekatere dosežke ministra oziroma stvari, ki jih je minister premaknil, a ocenil, da so odnosi na ministrstvu skrhani do te mere, da si ne zna predstavljati, kako bi lahko dosedanja zasedba delala naprej.

V SD že iščejo novega ministra

Jernej Pikalo Foto: Nebojša Tejič/STA Predsednik DZ in SD Dejan Židan se je Prešičku danes zahvalil za sodelovanje. V SD so sicer že v ponedeljek pojasnili, da že začenjajo postopke iskanja novega ministra. Začasno bo ta resor vodil Pikalo, prav tako iz njihove kvote. Slednji upa, da bo posle vodil čim krajši čas oziroma da bodo čim prej imeli ministra s polnimi pooblastili, je povedal v današnji izjavi novinarjem ob robu seje DZ.

Na vprašanje, ali se bo sestal in pogovoril z zaposlenimi na ministrstvu, je odgovoril, da se bodo z uslužbenci poskušali pogovoriti, a nima polnega mandata za to, da bi se pogovarjal o prihodnosti ministrstva. "Resnih odločitev, strategij, se v času vodenja tekočih poslov ne sprejema," je dejal.
Dejan Prešiček Novice Minister Prešiček na repu neslavne lestvice #video
Dejan Prešiček Novice Šarec sprejel Prešičkov odstop, začasni minister bo Pikalo #video

Komentarji

2

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Mojcaa / 30.01.2019. ob 10:44 +1 0

  Pikalo pa ja ni nič kaj boljši.

  +1 0
 • Billurop / 30.01.2019. ob 05:29 0 0

  Pravilno Serpentinšek... Samo reži.. marsikdo se ne zaveda svoje odgovornosti.. skoda da nisi znižal DDV za eno ali dve odstotni točki.. lepše se bere 19 % DDV.. ne bi imel pritiskov po povišanju plač v JS..in ob naslednji krizi bi imeli maneverski prostor za ukrepanje

  0 0
delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin