SiolNET. Novice Slovenija
0,79

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šarec glede davčnih ukrepov: Najprej je treba počakati, da bo sestavljena vlada

0,79

termometer

Marjan Šarec
Foto: STA

Premier Marjan Šarec je ob robu tradicionalne povorke v Kamniku odzive na nekatere določbe o davkih v koalicijski pogodbi označil kot preuranjene in nekorektne. Po njegovem je treba najprej počakati, da bo sestavljena vlada, ki bo "zagotovo znala odgovoriti vsem, ki so danes morda nekoliko ogorčeni". Skrbi pa ga odhodkovna stran proračuna.

Kot je glede v koalicijski pogodbi zapisanih ukrepov na področju davkov, ki so razburili velik del gospodarstvenikov, dejal Šarec, bo treba takoj, ko bo vlada sestavljena, dati na mizo koalicijsko pogodbo, nato pa v dialogu z vsemu skupinami ugotoviti, do kje lahko sežejo ukrepi. Pri tem je dodal, da ne govorimo zgolj o posameznih ukrepih, ampak o celovitem davčnem prestrukturiranju.

varda Siol Plus Žiga Turk: Pogovoriti bi se morali o ogrožanju demokracije

"Del odgovornosti bo morala prevzeti Levica"

Bo pa morala po njegovih besedah pri tem del odgovornosti prevzeti tudi Levica, predvsem v smislu, da se bo morala zavedati, "da vodenje države ne more biti vedno prilivanje na ogenj s kakšnimi izjavami, ampak je treba predvsem umirjati". "To se bodo morda še malo naučili," je dejal za medije.

Šarec je komentiral tudi zahteve sindikatov javnega sektorja in dodatne izdatke, ki jih predvideva koalicijska pogodba. Po njegovem je odhodkovna stran trenutno zastavljena zelo na široko, takšni izdatki pa po njegovi oceni niso mogoči, posebej ne zato, ker se bodo konec leta sprostili nekateri ukrepi, ki jih je zamrznil zakon za uravnoteženje javnih financ.

Nasvet članek Digisvet Skrivnosti vsakdanjih predmetov, ki jih marsikdo ne pozna

"Ministrski kandidati se bodo potrudili"

Za ministrske kandidate, ki so se v teh dneh predstavili na matičnih delovnih telesih DZ, Šarec verjame, da se bodo pri svojem delu potrudili in da bodo dosegali primerne rezultate, saj sicer "vlada nima smisla".

Za Rudija Medveda, ki ga predlaga za ministra za javno upravo, je dejal, da ima izkušnje s področja, ki ga bo pokrival, zato tudi verjame, da bo znal najti prave odgovore v pogajanjih s sindikati.

študentski domovi Novice Študentov vse manj. Sobe v domu ni več težko dobiti. #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 40
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin