SiolNET. Novice Slovenija
0,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šabeder se bo srečal tudi s predstavniki zdravstvene nege

0,11

termometer

Aleš Šabeder
Minister za zdravje Aleš Šabeder je vendarle privolil v sestanek s predstavniki sindikatov zdravstvene nege. Foto: STA

Minister za zdravje Aleš Šabeder se bo danes sestal še s predstavniki zdravstvene nege. Za sestanek so v Sindikatu delavcev v zdravstveni negi Slovenije ministra zaprosili takoj po njegovem imenovanju, predstaviti pa mu nameravajo težave, s katerimi se pri svojem delu srečujejo zaposleni v zdravstveni in babiški negi.

Ker sindikat na prvo pismo ni dobil odgovora, so ministra za zdravje Aleša Šabedra v ponedeljek spet pozvali k sestanku, v pismu pa mu očitali, da se ves čas ukvarja le z zdravniki, tokrat predvsem specialisti družinske medicine, medicinskih sester, ki so del zdravstvenega tima in so v ambulantah družinske medicine neposredne sodelavke zdravnikov, pa ne omeni niti z besedo.

Aleš Šabeder Novice Šabeder za skupno mizo s predstavniki Fidesa #video

Šabeder vendarle privolil v sestanek s predstavniki sindikatov zdravstvene nege

Ob tem so napovedali, da bodo na redni letni skupščini prihodnjih teden predlagali glasovanje o zaostritvi sindikalnih aktivnosti. Kasneje v ponedeljek so vendarle prejeli vabilo na sestanek z ministrom, ki se je prejšnji teden že sestal s sindikatom zdravnikov družinske medicine Praktikum, v ponedeljek pa s sindikatom zdravnikov in zobozdravnikov Fides.

Danes so poleg sindikata delavcev v zdravstveni negi na sestanek vabljeni tudi drugi sindikati, ki zastopajo zaposlene v zdravstveni negi, in sicer sindikat zdravstva in socialnega varstva, sindikat zdravstva in socialnega skrbstva, sindikat medicinskih sester Florence ter sindikati v zdravstvu, ki delujejo znotraj Pergama.

Aleš Šabeder Novice Svet ljubljanskega UKC odločil o začasnem nasledniku Šabedra

Dokument o poklicnih kompetencah in aktivnostih še vedno ni sprejet

Pričakovati je, da bodo med težavami, s katerimi se srečujejo v zdravstveni negi, izpostavili tudi pomanjkanje kadra predvsem na najzahtevnejših delovnih mestih ter to, da dokument o poklicnih kompetencah in aktivnostih v zdravstveni negi še vedno ni sprejet.

Rok, v katerem naj bi ministrstvo za zdravstvo v skladu z decembra podpisanim stavkovnim sporazumom sprejelo omenjeni dokument, je že potekel.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin