Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 4. 2019,
7.06

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

1

Natisni članek

zdravnik medicinske sestre zdravstvo Aleš Šabeder

Sreda, 10. 4. 2019, 7.06

5 let

Šabeder se bo srečal tudi s predstavniki zdravstvene nege

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

1

Aleš Šabeder | Minister za zdravje Aleš Šabeder je vendarle privolil v sestanek s predstavniki sindikatov zdravstvene nege. | Foto STA

Minister za zdravje Aleš Šabeder je vendarle privolil v sestanek s predstavniki sindikatov zdravstvene nege.

Foto: STA

Minister za zdravje Aleš Šabeder se bo danes sestal še s predstavniki zdravstvene nege. Za sestanek so v Sindikatu delavcev v zdravstveni negi Slovenije ministra zaprosili takoj po njegovem imenovanju, predstaviti pa mu nameravajo težave, s katerimi se pri svojem delu srečujejo zaposleni v zdravstveni in babiški negi.

Ker sindikat na prvo pismo ni dobil odgovora, so ministra za zdravje Aleša Šabedra v ponedeljek spet pozvali k sestanku, v pismu pa mu očitali, da se ves čas ukvarja le z zdravniki, tokrat predvsem specialisti družinske medicine, medicinskih sester, ki so del zdravstvenega tima in so v ambulantah družinske medicine neposredne sodelavke zdravnikov, pa ne omeni niti z besedo.

Aleš Šabeder
Novice Šabeder za skupno mizo s predstavniki Fidesa #video

Šabeder vendarle privolil v sestanek s predstavniki sindikatov zdravstvene nege

Ob tem so napovedali, da bodo na redni letni skupščini prihodnjih teden predlagali glasovanje o zaostritvi sindikalnih aktivnosti. Kasneje v ponedeljek so vendarle prejeli vabilo na sestanek z ministrom, ki se je prejšnji teden že sestal s sindikatom zdravnikov družinske medicine Praktikum, v ponedeljek pa s sindikatom zdravnikov in zobozdravnikov Fides.

Danes so poleg sindikata delavcev v zdravstveni negi na sestanek vabljeni tudi drugi sindikati, ki zastopajo zaposlene v zdravstveni negi, in sicer sindikat zdravstva in socialnega varstva, sindikat zdravstva in socialnega skrbstva, sindikat medicinskih sester Florence ter sindikati v zdravstvu, ki delujejo znotraj Pergama.

Aleš Šabeder
Novice Svet ljubljanskega UKC odločil o začasnem nasledniku Šabedra

Dokument o poklicnih kompetencah in aktivnostih še vedno ni sprejet

Pričakovati je, da bodo med težavami, s katerimi se srečujejo v zdravstveni negi, izpostavili tudi pomanjkanje kadra predvsem na najzahtevnejših delovnih mestih ter to, da dokument o poklicnih kompetencah in aktivnostih v zdravstveni negi še vedno ni sprejet.

Rok, v katerem naj bi ministrstvo za zdravstvo v skladu z decembra podpisanim stavkovnim sporazumom sprejelo omenjeni dokument, je že potekel.

Ne spreglejte