Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Nedelja,
28. 1. 2024,
15.01

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,76

Natisni članek

RTV Slovenija alkohol Andrej Stare skoki

Nedelja, 28. 1. 2024, 15.01

3 mesece

RTV zamenjala Andreja Stareta, je komentiral pod vplivom alkohola?

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,76
Andrej Stare | Andrej Stare  | Foto STA

Andrej Stare

Foto: STA

Športni komentator Andrej Stare ne komentira današnje ekipne tekme smučarskih skakalcev v Kulmu, domnevni razlog za to pa bi lahko bil včerajšnji nekoliko nenavadni prenos posamične tekme, med in po katerem so Staretu na družbenih omrežjih mnogi očitali in ugibali, da je tekmo komentiral neprofesionalno in da naj bi bil pod vplivom alkohola. Da bo polete v Kulmu danes komentiral nekdo drug, je odločilo vodstvo nacionalne televizije, poroča 24ur.com. 

Andrej Stare je imel med sobotno posamično tekmo v smučarskih poletih v Kulmu težave z zapletanjem jezika in posledično z izgovorjavo nekaterih besed in stavkov, govoril je počasneje kot sicer, na neki točki prenosa v živo naj bi se celo slišalo odpiranje pločevinke.

To ni ostalo neopaženo, saj so mnogi slovenski uporabniki družbenih omrežij začeli ugibati, ali je Andrej Stare med komentiranjem morda pod vplivom alkohola. 

Vodstvo nacionalne televizije se je po sobotnem in današnjem viharju objav na družbenih omrežjih, ki zadevajo Andreja Stareta, odločilo, da legendarni komentator današnje ekipne tekme ne bo komentiral, poroča 24ur.com. Za portal se je odzval tudi odgovorni urednik športnega programa na TV Slovenija Gregor Peternel in sporočil, da bodo težave reševali znotraj organizacije. Za kakšne težave je šlo, sicer ni razkril. 

Na RTV Slovenija smo naslovili prošnjo za pojasnilo sobotnega komentiranja tekme v smučarskih poletih. Zanimalo nas je, ali domneve na družbenih omrežjih glede Staretovega opravljanja dela pod vplivom alkohola držijo, ali je bil na delu morda kak drug dejavnik in ali bo, če se izkaže, da je bil Andrej Stare med prenosom resnično pod vplivom alkohola, to kakorkoli vplivalo na njegovo nadaljnje sodelovanje z nacionalno televizijo. Odgovore bomo objavili, ko jih prejmemo.

Ne spreglejte