SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

RTV Slovenija išče generalnega direktorja

1

termometer

Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je objavil razpis za mesto generalnega direktorja RTVS. Razpisna komisija bo pisne vloge sprejemala do vključno 17. marca.

Kandidati morajo vlogi priložiti dokazila o izpolnjevanju razpisnih pogojev ter program dela z vizijo razvoja RTVS. Na seznamu pogojev je poleg univerzitetne izobrazbe tudi najmanj deset let delovnih izkušenj in poznavanje problematike RTVS.

Med drugim mora biti kandidat usposobljen za organiziranje in vodenje večjih organizacijskih sistemov in imeti izkušnje pri tem. Aktivno mora obvladati najmanj en tuj jezik, piše v razpisu. Prav tako mora vsak kandidat priložiti izjavo, s katero pod kazensko in odškodninsko odgovornostjo izjavi, da nima lastniških deležev, niti trajnih pogodbenih stikov s pravnimi osebami, ki so poslovno povezane z RTVS in da ni poslanec državnega zbora, niti funkcionar katere izmed političnih strank.

Sedanjemu generalnemu direktorju RTVS Marku Filliju se izteče mandat čez približno tri mesece. Na mesto direktorja je bil za štiri leta imenovan 25. maja 2010. Po ponedeljkovi seji programskega sveta RTVS je Filli potrdil, da se bo prijavil tudi na tokratni razpis, ter dejal, da se v enem mandatu ni dalo uresničiti vsega, kar je načrtoval.

Razpisna komisija se bo opredelila do izpolnjevanja pogojev kandidatov, kandidature pa bo nato predala programskemu svetu, ki bo glasoval o predlogih za generalnega direktorja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin