Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 3. 2019,
15.15

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,36

10

Natisni članek

Marjan Šarec Roman Kirn državni sekretar odstop

Četrtek, 28. 3. 2019, 15.15

5 let

Roman Kirn odstopil z mesta državnega sekretarja v Šarčevem kabinetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,36

10

Roman Kirn | Po neuradnih informacija Roman Kirn odhaja zaradi nesoglasij z drugimi svetovalci v kabinetu Marjana Šarca, zlasti s sekretarjem Igorjem Mallyjem. | Foto STA

Po neuradnih informacija Roman Kirn odhaja zaradi nesoglasij z drugimi svetovalci v kabinetu Marjana Šarca, zlasti s sekretarjem Igorjem Mallyjem.

Foto: STA

Državni sekretar Roman Kirn je premierja Marjana Šarca obvestil, da odstopa s položaja državnega sekretarja v njegovem kabinetu, smo izvedeli na Siol.net. Šarec je Kirnov odstop sprejel, vlada se bo z njim seznanila v prihodnjih dneh.

Po neuradnih informacijah Roman Kirn odhaja zaradi nesoglasij z drugimi svetovalci v kabinetu Marjana Šarca, zlasti s sekretarjem Igorjem Mallyjem, ki je bil že leta 2000 vključen v pogajanja o pristopu Slovenije v EU. Mally je deloval že v kabinetu nekdanjega predsednika vlade Mira Cerarja, pred tem pa je bil glavni svetovalec Cerarja in njegove predhodnice Alenke Bratušek za zadeve EU.

Igor Mally naj bi bil eden od tistih, ki je premierju svetoval, naj se ne udeleži nedavnega plenarnega zasedanja Evropskega parlamenta v Strasbourgu. | Foto: STA , Igor Mally naj bi bil eden od tistih, ki je premierju svetoval, naj se ne udeleži nedavnega plenarnega zasedanja Evropskega parlamenta v Strasbourgu. Foto: STA , Mally naj bi bil eden od tistih, ki je premierju svetoval, naj se ne udeleži nedavnega plenarnega zasedanja Evropskega parlamenta v Strasbourgu, kjer bi predstavil svojo vizijo prihodnosti EU. Šarec je zaradi tega požel precej kritik s političnega parketa. Kritikom je odgovoril, da bi mu v nasprotnem primeru udeležbo na dogodku očitali kot predvolilni nastop pred prihajajočimi evropskimi volitvami.

 

Šarčevi ekipi se je pridružil pred predsedniškimi volitvami

Kot smo poročali na Siol.net, se je Kirn Šarčevi ekipi pridružil v drugem delu kampanje za volitve za predsednika republike. Kirn velja za enega od najbolj izkušenih slovenskih diplomatov, nazadnje je kot veleposlanik služboval na Nizozemskem.

Kirn, ki je kariero v diplomaciji začel graditi še v nekdanji Jugoslaviji, je leta 2002 postal stalni predstavnik Slovenije pri Organizaciji združenih narodov (OZN). Leta 2009 je bil imenovan za slovenskega veleposlanika v ZDA. Bil je eden od prvih znanih podpornikov Liste Marjana Šarca in svetovalcev njenega predsednika.

Marjan Šarec
Novice Kdo so ključni svetovalci Marjana Šarca #video
Ne spreglejte