Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 10. 2023,
21.14

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,51

Natisni članek

Boštjan Lindav Robert Golob Tatjana Bobnar

Torek, 24. 10. 2023, 21.14

6 mesecev, 2 tedna

Robert Golob odgovoril na očitke Tatjane Bobnar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,51
Robert Golob | Predsednik vlade Robert Golob je komentiral besede nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar. | Foto STA

Predsednik vlade Robert Golob je komentiral besede nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar.

Foto: STA

"Ena sama resnica in ogromno natolcevanja. Edina resnica, ki jo je povedala, je bila ta, da sva se maja, preden je bila imenovana, dogovorila, da ima eno samo nalogo, in to je, da policijo očisti janšistov. Ona je to ponovila včeraj, in to je edina resnica, ki jo je povedala," je včerajšnje pričanje nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar pred preiskovalno komisijo komentiral predsednik vlade Robert Golob. Ta je pred komisijo povedala, da je bila s strani predsednika vlade deležna političnih pritiskov, ki so vodili k njenemu odstopu.

Nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar in nekdanji v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav sta v ponedeljek stopila pred preiskovalno komisijo, ki preiskuje nedopustno politično vmešavanje v delo policije in drugih pristojnih državnih organov.

Bobnarjeva je izpostavila, da je bila deležna političnih pritiskov s strani predsednika vlade, ki se je po njenih besedah neposredno vmešaval v kadrovanje v policiji. "Še celo več, da bi jaz ostala ministrica, naj bi moral nekdo izgubiti službo. V bistvu je izhajal iz stališča, da lahko to zahteva od mene zato, ker je on predsednik vlade, na kar pa kot ministrica seveda nisem mogla pristati," je pred preiskovalno komisijo pojasnila Bobnarjeva. 

Na novinarski konferenci po seji sveta stranke Gibanje Svoboda je predsednik vlade Robert Golob danes komentiral njune besede. 

Golob: Povedala je le eno samo resnico

Golob Bobnarjevi očita veliko natolcevanja. "Ena sama resnica in ogromno natolcevanja. Edina resnica, ki jo je povedala, je bila ta, da sva se maja, preden je bila imenovana, dogovorila, da ima eno samo nalogo, in to je, da policijo očisti janšistov. Ona je to ponovila včeraj, in to je edina resnica, ki jo je povedala. Za vse ostalo obstajajo priče. Ne gre za mojo besedo proti njeni. Priče bodo potrdile, kje vse je resnico prikrojila. Tudi sam bom pričal pred komisijo. A tukaj se bom zdaj ustavil, ker imam dovolj prič in dokazov o tem, kako malo resnice je Tatjana Bobnar govorila včeraj. Enako velja za Boštjana Lindava," je bil oster Golob. 

Tatjana Bobnar
Novice Tatjana Bobnar: Predsednik vlade je od mene zahteval nedopustna ravnanja

Po neuradnih informacijah POP TV pa naj bi Bobnarjeva na zaprtem delu seje dejala, da je v času, ko je še bila ministrica, dobila informacijo, da naj bi se premier osebno zavzel za preložitev aretacije ruskih vohunov z novembra na 5. december.

NSi je danes zaradi slišanega na javnem delu seje zahtevala sklic komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb. Po besedah poslanke Vide Čadonič Špelič ocenjujejo, da je predsednik vlade uporabil svoj politični vpliv za vplivanje na konkretne postopke dela varnostno-obveščevalnih služb. Konkretnih informacij o povedanem na zaprtem delu seje ni delila. 

Robert Golob
Novice NSi bo zaradi domnevnih političnih vplivov Goloba zahtevala sklic seje Knovsa

 

Ne spreglejte