Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 6. 2013,
15.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zoran Janković Alenka Bratušek Robert Golob vlada

Četrtek, 20. 6. 2013, 15.53

8 let

Robert Golob Jankovićevo odločitev pričakuje spomladi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Iz muhe se je naredil slon." Tako medijsko poročanje o včerajšnjem sestanku med ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem in vidnimi člani Pozitivne Slovenije komentira podpredsednik PS Robert Golob.

Sestanek v mestni hiši je Golob opisal kot "brainstorming" o delu vlade. "Glavna nit pogovora je bila ocena dela vlade. Vlada dela dobro, vprašali pa smo se, ali lahko še kako pomagamo," je Golob pojasnil za Planet Siol.net. Sestanki v PS niso katastrofični Dejal je, da se je zgodilo že veliko podobnih sestankov. "Na teh sestankih se nikoli ne zgodi nič katastrofičnega, tako je bilo tudi včeraj." Časnik Dnevnik je sicer poročal, da so se nekateri v PS spraševali, ali ni ustanovitelj Pozitivne Slovenije sestanka sklical zato, da bi sporočil odločitev o svoji nadaljnji politični poti. Ponavljajoče razprave o Jankovićevi vrnitvi Golob odgovarja, da razprave o Jankovićevi vlogi v stranki potekajo ves čas, začele pa so se že v času pred januarskim kongresom, na katerem se je z mesta predsednika umaknil po obremenjujočemu poročilu protikorupcijske komisije. Jankovićeva politična usoda bo javno sporočena "Normalno je, da on o tem razmišlja ves čas, tudi jaz bi. Včerajšnja debata o tem ni bila nič novega. Ugotavljali smo, da smo se januarja na kongresu dogovorili, da se bomo o tem odločali na prihodnjem kongresu. Tudi on to sprejema. Ko se bo želel odločati o svoji usodi, bo to naredil javno, se pravi preko sklica kongresa, ne preko nekih tajnih ali manj tajnih sestankov." Kongres šele marca 2014? Golob še meni, da kongres ne bo sklican kmalu, bo pa najkasneje pred glasovanjem o zaupnici vladi, ki jo je predsednica vlade Alenka Bratušek napovedala za marec 2014. "Sicer pa nimamo časovnice. Če pride do sklica kongresa, bo znana tudi Jankovićeva odločitev. To dvoje je povezano.

Ustanovitelj stranke razmišlja o izstopu iz stranke? Dnevnik je sicer poročal, da naj bi bil Janković nezadovoljen z delovanjem vlade, predvsem s tem, da nima pomembnejšega vpliva na njene kadrovske odločitve. Razmišljal naj bi tako o tem, da bi izstopil iz stranke, kot o tem, da bi ponovno prevzel vodenje zdajšnje največje vladne stranke, s katero mu po zmagi na volitvah leta 2011 ni uspelo sestaviti vlade.

Vlada dela dobro Janković je za Dnevnik zanikal, da bi bil nezadovoljen z delom vlade in njenimi kadrovskimi odločitvami. Z vidnimi člani pa so govorili o rebalansu državnega proračuna in o proračunu mestne občine Ljubljana, a nam pogovora o tej temi Robert Golob ni potrdil.

Če Janković kandidira, se Bratuškova poslovi Po informacijah Dnevnika je Bratuškova napovedala svoj umik, če bi želel Janković znova prevzeti stranko, večina vidnih članov PS pa to ocenjuje kot slabo potezo, ki bi povzročila razpad vladne koalicije.

Ne spreglejte