SiolNET. Novice Slovenija
3,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po smrtonosnem požaru odpovedane nenujne operacije in sprožena notranja preiskava #video

3,90

termometer

Danes so po požaru v jeseniški bolnišnici na delu kriminalisti in forenziki, ki zbirajo dokaze o dogodku. Policija poziva vse morebitne priče, ki bi lahko povedale karkoli o požaru, da se oglasijo. Dve osebi sta na kraju umrli, ena pa je bila s hudimi poškodbami s helikopterjem prepeljana na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Vsi trije so moški. Gre za starejše osebe, ki so bile na zdravljenju v isti sobi. Za oba pokojna je bila odrejena obdukcija.

Odpovedane vse nenujne opracije

V bolnišnici so po besedah direktorja Janeza Poklukarja odpovedane vse nenujne operacije, porodnice pa prosijo, da se odpravijo v kranjsko porodnišnico, kamor so tudi premestili eno porodnico, saj izvajajo le nujne porode. Oddelek za zdravstveno nego, na katerem je izbruhnil požar, je še vedno zaprt, prav tako ginekološki in porodni oddelek. Sprožili so tudi interni nadzor, ki bo pokazal, ali je v bolnišnici vse potekalo v skladu s pravili o požarni varnosti.

Poveljnik jeseniških gasilcev Roman Kejžar je pohvalil zaposlene v bolnišnici, ki so še pred njihovim prihodom evakuirali ogrožene osebe, poleg tega pa so zapirali vrata vseh prostorov in s tem onemogočili širjenje požara. Dodal je, da so se gasilci hitro odzvali in takoj pogasili požar ter tako preprečili še hujšo katastrofo.

požar Jesenice, bolnišnica Novice Požar v jeseniški bolnišnici: umrla dva bolnika #video #foto

požar gasilec gasilci Novice Požar v stanovanjski hiši. Tri osebe končale v bolnišnici.

Požar je izbruhnil ob 15. uri. Neuradno naj bi ga zanetil eden od bolnikov, ki naj bi se zažgal. Zagorelo je v eni od sob, dim pa se je razširil po hodniku. Dve osebi sta umrli, eno pa so s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana zaradi hudih opeklin.

Krim nesreča Novice V požaru dveh tankerjev blizu Krima deset mrtvih

Video: Planet TV

Evakuirali 50 ljudi

Po Kejžarjevih je zagorela le ena soba, zaradi visokih temperatur so se stopile luči, dim pa se je razširil po hodniku.

V času požara je bilo v tretjem in četrtem nadstropju 50 bolnikov in obiskovalcev, ki so jih evakuirali. Zaradi posledic požara je bilo zdravniško pregledanih okoli 30 ljudi, vendar pri nobenem ni šlo za resnejše zdravstvene težave, prav tako nihče ni bil poškodovan.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin