SiolNET. Novice Slovenija
5,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ravnanje mame dečka Gala preiskujejo kriminalisti

5,29

termometer

slovenska policija
Foto: Siol.net

Kriminalisti preiskujejo ravnanje mame dečka Gala, ker naj bi bili stroški operacije in rehabilitacije dečka s prirojeno deformacijo rok nižji od zneska, ki ga je sporočala, je poročal Kanal A.

Kot poročajo, stroški operacije in rehabilitacije v ZDA naj ne bi dosegli sprva predvidenih 150 tisoč evrov, ampak okrog 68.900 evrov, povzema STA.

Dokumenti, s katerimi razpolagajo na Kanalu A, dokazujejo, da je bila prvotna cena operacije in rehabilitacije na Floridi 82 tisoč evrov, a naj bi Galova mama prejela popust. Že od konca decembra je tako že vedela, da operacija stane le še 68.900 evrov. Ker je bila akontacija 8.900 evrov že plačana, pa je treba nakazati le še 60 tisoč evrov, piše STA.

Po informacijah Kanala A je Galova mama ameriškega zdravnika v elektronskem sporočilu opozorila, da bi ga lahko kdo od slovenskih novinarjev še kaj povprašal o ceni operacije, in ga prosila, da tega novinarjem ne razkrije.

Akcije še nihče ni ustavil

Delovanje Galove mame po informacijah televizije zdaj preiskujejo tudi kriminalisti. Policija je potrdila, da se je predkazenski postopek začel, drugih informacij pa zaradi interesa nadaljnjih postopkov še ni mogoče posredovati, piše STA.

Kljub temu, da je znesek, ki naj bi bil potreben za Galovo operacijo, že zbran, akcije še nihče ni ustavil. Denar za Gala bodo na mariborski Karitas zbirali do oktobra letos. Karitas, ki je po zapletih pri zbiranju donacij v društvu Maus prevzela zbiranje denarja za Gala, je sporočila, da bo denar za operacijo nakazala neposredno bolnišnici, v kateri jo bodo izvedli, še piše STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 45
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin