Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 5. 2016,
7.00

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Miran Senčar Policija

Petek, 13. 5. 2016, 7.00

7 let, 11 mesecev

Ptujski župan izvedel, kako se počutijo tekmeci Dejana Zavca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Miran Senčar | Foto STA

Foto: STA

Na včerajšnji proslavi na Ptujskem gradu sta se v fizični obračun zapletla ptujski župan Miran Senčar in tamkajšnji odvetnik Igor Majnik. Župan je prizorišče zapustil s krvavim nosom.

Na četrtkovi pogostitvi po uradnem delu sprejema ob 45-letnici območne obrtno-podjetniške zbornice, ki je potekala na Ptujskem gradu, so policisti obravnavali primer povzročitve lahke poškodbe, do katere je prišlo okoli 15. ure.

V incidentu je bil lažje poškodovan ptujski župan Miran Senčar, glede dogajanja pa imata vpletena oba akterja svojo zgodbo. Z Mestne občine Ptuj so sporočili, da je k županu pristopil odvetnik in ga s pestjo udaril v obraz, nato pa ga provociral in verbalno izzival k pretepu.

Senčar se na provokacije ni odzval, so dodali na občini, je pa dogodek zapustil in o napadu takoj obvestil policijo. Ta je na kraju dogodka sestavila zapisnik in župana poslala na zdravniški pregled.

Prvi tovrsten napad na javnem dogodku

Na ptujski občini so dogodek najostreje obsodili, saj gre po njihovem mnenju za prvi znan tovrsten napad na uradno osebo na javnem dogodku. Kot so zapisali, bodo proti Majniku uporabili vsa pravna sredstva in vztrajali pri kazenskem pregonu, njegovo ravnanje pa bodo prijavili tudi Odvetniški zbornici Slovenije ter zahtevali strokovno presojo ravnanja in ukrepanje.

Senčar je zatrdil, da napada na noben način ni izzval in se nanj tudi ni odzval, vse skupaj pa naj bi se zgodilo pred pričami, ki so to potrdile policiji. Kot je dodal, takšnega načina reševanja kakršnihkoli osebnih zamer ali sporov ne odobrava, ne glede na njihovo vsebino, in jih globoko obsoja.

"Kot Miran Senčar se na napad ne bi odzval, kot župan pa to moram storiti, saj gre za nedopusten napad na javno osebo na javni prireditvi pred ljudmi, zato bomo proti storilcu uporabili vsa pravna sredstva," je napovedal ptujski župan.

Vzrok za Majnikov napad stare zamere

Znani ptujski odvetnik Igor Majnik, sicer mož nekdanje poslanke LDS Lidije Majnik, je za Večer povedal svojo različico dogodka, pri tem pa priznal, da so bile med vpletenima že dolgo napetosti. Ker se je počutil izzvanega in napadenega, je priznal, da sta se  zapletla v manjši spor.

"Navsezadnje sem precej starejši od njega in sami lahko sklepate, kdo je koga napadel, vendar na srečo ni bilo resnejših poškodb. Sem pa poklical policijo, ker želim, da spor obravnavajo na nepristranski in pošten način," je dejal Majnik. Dodal je, da je bilo na dogodku dovolj prič, ki bodo lahko prispevale k pošteni razrešitvi tega nehotenega incidenta.

Ne spreglejte