Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 6. 2014,
12.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

poletje vreme

Sobota, 7. 6. 2014, 12.05

8 let

Prvi poletni konec tedna in tudi že prvi poletni zastoji na cestah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Poletni konec tedna pomeni večjo željo po izletu in posledično tudi več pločevine na cesti. Po napovedih bo na slovenskih cestah povečan promet, zato na Darsu voznikom priporočajo strpnost.

Gost promet z zastoji je na ljubljanski zahodni obvoznici in primorski avtocesti od Kosez proti razcepu Kozarje ter naprej do cestninske postaje Log, pa tudi na cestah Koper-Izola-Portorož in Koper-Šmarje-Dragonja. Za prestop meje je treba čakati na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na mejnem prehodu Dragonja tako za izstop kot vstop v državo treba čakati približno 45 minut, na Sečovljah pa pri izstopu približno 30 minut.

Prometne nesreče Zaradi okvar tovornih vozil je na primorski hitri cesti med pokritim vkopom Rebernice II in cestninsko postajo Nanos iz smeri Vipave zaprt vozni pas, na primorski avtocesti pred razcepom Nanos proti Ljubljani pa je zaprt počasni pas.

Zaradi prometne nesreče je počasni pas zaprt na dolenjski avtocesti pred pokritim vkopom Karteljevo proti Obrežju.

Polovična zapora je zaradi prometne nesreče še na regionalni cesti Planina-Logatec pri Lipljah. Zaradi prireditev pa so zaprte ceste Trbovlje-Ostenk, Željne-Podturn v Kočevskem Rogu, Primskovo-Labore v Kranju, Neblo-Gonjače v Dobrovem in cesta v Kobaridu pri Trgu Svobode. Popoldne bodo tudi zapore več cestnih odsekov zaradi kolesarskega maratona Franja.

Počitnice Nemcev in Avstrijcev Razlog za kakšen dodaten zastoj so tudi krajše počitnice ob binkoštnih praznikih v Avstriji in nekaterih deželah Nemčije.

Po podatkih Družbe za avtoceste v RS (Dars) lahko danes povečan promet pričakujemo zlasti od Avstrije proti Hrvaški. Gostejši pomet je zaradi sezonskih delavcev, ki se ob praznikih in počitnicah vračajo domov, mogoč tudi od vzhoda proti zahodu.

V ponedeljek, ko se bodo številni turisti vračali, je pričakovati povečan promet v obratni smeri – od Hrvaške proti Avstriji in Italiji ter od Madžarske proti Italiji.

Tujci naših cest ne poznajo dobro Na Darsu vsem, ki se v teh dneh odpravljajo na pot, svetujejo predvsem strpnost, saj vsi tujci naših cest ne poznajo dobro, zato lahko od njih pričakujemo tudi nepredvidena ravnanja.

Med cestami, kjer je pričakovati gost promet, so glavne ceste: Koper–Šmarje–Dragonja, Koper–Izola–Portorož in Postojna–Ilirska Bistrica–Jelšane.

Kot prometno obremenjena avtocestna odseka omenjajo konec avtoceste pri Ptuju, kjer se promet preusmeri z dveh pasov na enega, in del avtoceste Karavanke–Ljubljana pred predorom Karavanke.

Več prometa pričakujejo tudi na mejnih prehodih: – Sečovlje, – Dragonja, – Starod, – Jelšane, – Obrežje in – Gruškovje.

Daljši zastoji, če se zgodi nesreča Čeprav je poleti med avtocestami v Sloveniji najbolj obremenjena primorska avtocesta med Ljubljano in Koprom, pa je vse več gneče tudi na štajerski avtocesti med Mariborom in Ljubljano, še navajajo na Darsu.

Opozarjajo, da bodo v teh dneh ob povečanem prometu že v primeru manjših izrednih dogodkov ali nesreč lahko nastali daljši zastoji.

Ne spreglejte