SiolNET. Novice Slovenija
3,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prvi mož Magne Steyr: Če ne bomo dobrodošli, ne bomo vztrajali v Sloveniji

3,48

termometer

 | Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Ne bi rekel, da so to ovire, vse to je pričakovano ob odpiranju nove tovarne. Magna vsako leto po vsem svetu odpre od 15 do 20 novih tovarn. Tudi v drugih državah moramo urejati vse to," je zaplete glede postavitve lakirnice v Hočah komentiral predsednik uprave Magna Steyr Günther Apfalter.

V zadnjih dneh se spet krešejo mnenja glede postavitve Magnine tovarne v Sloveniji. V ponedeljek sta odvetnik Franci Matoz in novinar Bojan Požar vložila celo pobudo za ustavno presojo zakona, ki določa pogoje za ta projekt.

V Magni so takšnih zadržkov vajeni, saj se s tem ukvarjajo tudi v drugih državah, je sinoči za oddajo Odmevi na TV Slovenija situacijo komentiral prvi mož Magne Steyr Günther Apfalter. Dodal je, da na razumne pripombe glede varstva okolja, izpustov, socialnih in družbenih vprašanj lahko odgovarjajo, medtem ko naj se s politiziranjem ukvarja slovenska vlada.


Preberite še:


Rezervni načrt je že pripravljen

Magna v Sloveniji namerava z vložkom več kot sto milijonov evrov postaviti lakirnico, v kateri bo delo predvidoma dobilo 400 ljudi. Obrat po zagotovilih Apflerja vplivov na okolje ne bo imel. Dokaz je po njegovo lakirnica v Gradcu, ki obratuje zgolj 65 kilometrov od Hoč in praktično nima vpliva na okolje. "Lakirnica, ki jo bomo postavili v Hočah, bo popolnoma nova, z najsodobnejšo tehnologijo, zato bo izpustov še manj."

Če jim projekt v Sloveniji vendarle ne bo uspel, pa imajo v Magni že pripravljen rezervni načrt, je poudaril Apfler. "Za nas je pomembno, da smo dobrodošli. Tako so podjetje in zaposleni bolj zagnani. Če ne bomo dobrodošli, ne bomo vztrajali v Sloveniji."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 56
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin