SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Protestna gibanja ustanavljajo politično stranko Solidarnost

4

termometer

Protestniška gibanja Odbor za pravično in solidarno družbo, Gibanje vseslovenska ljudska vstaja in Mreža za neposredno demokracijo so napovedala ustanovitev nove politične stranke.

Ustanovni kongres stranke Solidarnost za pravično družbo bo 14. decembra v Ljubljani.

Za ime nove politične stranke, Solidarnost so se odločili zato, ker je po mnenju predstavnikov protestniških gibanj Damjana Mandeljca, Uroša Lubeja in Lenarta Zajca to neka temeljna vrednota, na kateri tudi temelji program nove stranke.

"Zavedamo se tega, da je potreben nek konkurenčni boj za to, da družba napreduje ... " "Zavedamo se tega, da je potreben nek konkurenčni boj za to, da družba napreduje, da pride do nekih novih rešitev. Vendar če je to vse, kar družba ima, se ta razčloveči, izgubi smisel svojega obstoja. Torej je solidarnost tista stvar, ki omogoča družbi, za izkoristi vse svoje potenciale," je za STA povedal Mandeljc.

Zajc je povedal, da so vsa tri gibanja že uskladila tudi program stranke. Poudarek dajejo temu, da bi ohranili slovensko gospodarstvo v slovenski lasti, da ne bi v prihodnosti več prelagali bremen na ramena najbolj revnih, pač pa se bodo zavzemali za drugačne rešitve, ki bodo boljše reševale socialne probleme naše družbe.

Lubej je povedal še, da so že zbrali potrebnih 200 podpisov za ustanovitev politične stranke. Želijo pa si, da bi se jim v prihodnje priključevali še več ljudi: "Želimo namreč dati ljudem glas, možnost, da predstavijo svoje zamisli in težave. Ljudi je potrebno navaditi, da se aktivirajo, zato prihajamo na pogovore in sodelovanje v lokalne sredine," je še dejal Mandeljc.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin