Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 11. 2014,
12.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

sindikati Združena levica privatizacija Miro Cerar

Ponedeljek, 10. 11. 2014, 12.02

8 let

Protesti pred vlado: Miro Cerar si ni vzel časa za Semoliča in Štruklja (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vodje sindikalnih central so na protestnem shodu proti privatizaciji pred poslopjem vlade v Ljubljani opozorili na posledice "razprodaje" državnih podjetij.

Protesta se je po oceni organizatorja udeležilo okoli 500 ljudi, tudi predstavniki ZL.

"Danes smo se zbrali zato, da še enkrat odločno opozorimo vlado, da pot, ki si jo je zbrala za razprodajo dobrih podjetij, ni prava. Škodljiva je ekonomsko in socialno. To je pot, katere največja žrtev bodo zaposleni," je v nagovoru zbranih poudaril predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Dušan Semolič.

Sindikati razočarani, ker jih Cerar ni sprejel Da ni sprejemljivo, da vlada "brezglavo razprodaja podjetja", se je strinjal tudi predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije Branimir Štrukelj. Državljanom bi morala povedati, kaj bodo imeli od tega, je ocenil.

Vseh sedem predsednikov sindikalnih central je pričakovalo, da jih bo po protestnem shodu sprejel predsednik vlade, a se to ni zgodilo, kar jih je razočaralo. Namesto Cerarju so zahteve predali državnemu sekretarju Tadeju Slapniku. Po tem srečanju so izrazili mnenje, da očitno ni resne pripravljenosti da se nesoglasja reši s pogovori, da pa zapiranje možnosti dialoga odpira vrata stopnjevanju konflikta.

Pred vlado napadli gasilca Slapnik je po sprejemu sindikalistov pojasnil, da premier danes "preprosto ni utegnil". Dodal je, da so predstavnikom sindikalnim central za torek ob 11. uri ponudili sestanek pri državnemu sekretarju Metodu Dragonji, ki je zadolžen za področje privatizacije, a so ti to možnost odklonili.

Pred vladnim poslopjem je sicer prišlo tudi do napada na gasilca, ki je sodeloval v protestih, je sporočil predsednik Sindikata poklicnih gasilcev Slovenije Aleksander Ogrizek. "Nek divjak je napadel prav nekoga od gasilcev, ki rešujemo riti tem divjakom. To je sramota," je bil oster. kot je pojasnil, so policisti sicer takoj ukrepali in so neznanca odpeljali.

Ne spreglejte