Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 7. 2023,
11.34

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98

Natisni članek

prometno-informacijski center zastoj zastoj nesreča nesreča promet promet

Nedelja, 16. 7. 2023, 11.34

9 mesecev, 3 tedne

V nesreči na mariborski obvoznici deset poškodovanih, v Majšperku umrl motorist

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98
Obvoznica | Zaradi opazovanja prometne nesreče je zastoj nastal tudi v smeri proti Ljubljani. | Foto promet.si

Zaradi opazovanja prometne nesreče je zastoj nastal tudi v smeri proti Ljubljani.

Foto: promet.si

Mariborska vzhodna obvoznica je bila zaradi prometne nesreče zaprta med priključkoma Maribor center in Zrkovci proti Šentilju, je poročal prometnoinformacijski center. Nesreča se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti romunskega voznika tovornega vozila, ki mu je bila izrečena globa, so sporočili s policijske uprave Maribor. 

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da se je nesreča zgodila okoli 16.40 na avtocesti A1 ob počivališču oziroma izvozu za Maribor center, v smeri proti Šentilju. V nesreči je bilo udeleženih več vozil, v trčenju kombija in treh osebnih avtomobilov se je poškodovalo deset oseb, ki so jih odpeljali v bolnišnico. Po prvih informacijah gre za lažje telesne poškodbe.

V okolici Majšperka umrl motorist

Se je pa ob približno enakem času, kot je počilo na vzhodni mariborski obvoznici, nesreča zgodila tudi na regionalni cesti v okolici Majšperka. Motorist je v ovinku trčil v kovinsko varnostno ograjo in padel po tleh. Zaradi hudih telesnih poškodb je 43-letnik na kraju umrl.

Gre sicer za osmo smrtno žrtev na cestah na območju mariborske policijske uprave letos. V enakem času lani jih je življenje izgubilo deset.

Na primorski avtocesti v smeri Kopra sta bila zaradi prometne nesreče med Brezovico in Vrhniko zaprta vozni in prehitevalni pas, promet je potekal po odstavnem pasu. Posledice nesreče so odstranili, med Kozarjami in Brezovico proti Kopru se potovalni čas podaljša za deset minut, poroča prometnoinformacijski center. 

Kot so še zapisali na prometnoinformacijskem centru, je zaradi opazovanja prometne nesreče zastoj nastal tudi med Brezovico in Vrhniko v smeri Ljubljane.

Zastoji so še na cestah Koper–Šmarje–Dragonja v obe smeri, Izola–Strunjan, Lucija–Strunjan ter Lesce–Bled.

Na mariborski vzhodni obvoznici med Dragučovo in Zrkovci je pred delovno zaporo zastoj v obe smeri. Prav tako je zaradi delovne zapore zastoj na gorenjski avtocesti med priključkoma Jesenice zahod in Jesenice vzhod proti Ljubljani.

Na gorenjski avtocesti je po navedbah Policijske uprave Kranj že gost promet, na vseh cestah, ki vodijo do turistično izletniških krajev, so mogoči zastoji.

Poskrbite, da na pot vzamete zadostno količino vode

Voznike pozivajo, da zagotovijo primerno varnostno razdaljo, prilagodijo hitrost, ob zastoju pa zagotovijo reševalni pas. Svetujejo jim tudi, naj imajo s seboj zadostno količino vode.

Vročinski val
Novice Za večji del države razglašen oranžni alarm
Ne spreglejte