Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 7. 2024,
14.17

Osveženo pred

23 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,90
vetrolom nevihta ARSO Meteoinfo vremenska napoved vreme

Natisni članek

Nedelja, 28. 7. 2024, 14.17

23 minut

Nevihte že zajele Gorenjsko in Koroško. Arso izdal oranžno opozorilo. #animacija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,90
Arso oranžno opozorilo | Zaradi stika hladne atlantske in vroče afriške zračne mase bo današnje popoldne postreglo s pestrim vremenskim dogajanjem. | Foto Arso/Facebook

Zaradi stika hladne atlantske in vroče afriške zračne mase bo današnje popoldne postreglo s pestrim vremenskim dogajanjem.

Foto: Arso/Facebook

Vremenska fronta, ki je še včeraj krojila razplete olimpijskih tekmovanj v Parizu, je dosegla Alpe in prehaja nad Slovenijo. Ponekod na Gorenjskem in Koroškem se že pojavljajo močnejši nalivi. Agencija za okolje (Arso) je za večji del države izdala oranžno opozorilo pred krajevnimi neurji. "Lokalno lahko pade do 50 litrov padavin na kvadratni meter. Veter lahko v sunkih doseže hitrost 80 kilometrov na uro. Takšni vremenski pogoji pa ponavadi s seboj prinesejo poplavljanje hudournikov in meteorne vode ter vetrolome," pa ob tem opozarja David Florjančič iz Meteoinfo.

Pred nami je vremensko pestro popoldne. Krajevne nevihte so že začele nastajati na severu države, proti večeru pa se bodo razširile nad večji del Slovenije. 

"Nevihte bo spremljal okrepljen severni do severovzhodni veter, pričakujemo pa tudi udare strel, nalive, krajevno tudi točo," opozarjajo na Arso. Za danes popoldne in zvečer so izdali oranžno opozorilo pred krajevnimi neurji.

Spodaj objavljamo animacijo, na kateri lahko preverite, kako se bodo danes popoldne premikale nevihte. Če je območje obarvano rdeče, to nakazuje močne padavine. Na karti lahko v 15-minutnih razmikih spremljate razvoj vremenskega dogajanja od danes opoldne do polnoči.

Ponoči se bo ozračje umirilo. Začetek tedna bo ponekod še spremljala spremenljiva oblačnost s kakšno ploho, po večini pa bo sončno. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem okoli 22, najvišje dnevne od 25 do 29, na Primorskem okoli 32 stopinj Celzija.

Vreme, podrto drevo, oblaki
Novice Vročino bodo presekale nevihte z nalivi, obstaja nevarnost vetroloma #animacija
Ne spreglejte