Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 2. 2024,
11.44

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

Natisni članek

Novo mesto policija bankovci denar ponarejanje

Ponedeljek, 26. 2. 2024, 11.44

2 meseca

Pri 34-letniku našli in zasegli za skoraj 24 tisoč evrov ponarejenih bankovcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96
ponarejen denar, bankovci | Če sumite, da je bankovec ponarejen, preverite več zaščitnih elementov in ga primerjajte z drugim bankovcem. | Foto PU Novo mesto

Če sumite, da je bankovec ponarejen, preverite več zaščitnih elementov in ga primerjajte z drugim bankovcem.

Foto: PU Novo mesto

Iz novomeške policijske uprave so sporočili, da so policisti PP Krško med hišno preiskavo pri 34-letnem osumljencu na območju Hrastka našli in zasegli 190 ponarejenih bankovcev v skupni vsoti 23.480 evrov.

Policisti PP Krško so med preiskavo kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu 34-letnega osumljenca ter tam zasegli za skoraj 24 tisoč evrov ponarejenih bankovcev.

Zoper 34-letnika bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi ponarejanja denarja. | Foto: PU Novo mesto Zoper 34-letnika bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi ponarejanja denarja. Foto: PU Novo mesto

Bankovce res dobro preverite

"Policisti občane opozarjamo na previdnost pri poslovanju z gotovino. Še posebej naj bodo pozorni na bankovce za višje zneske. Bankovce naj dobro pogledajo, otipajo in obrnejo proti svetlobi, kjer so ponaredki zaščitnih elementov opaznejši. Pozorni naj bodo na relief, ki ga ponaredki največkrat nimajo. Pri pregledu pristnega bankovca proti svetlobi sta vidna portretni vodni znak in varnostna nit, pri večjih vrednostih še portretno okence. Pri nagibanju bankovca naprej in nazaj se na srebrnem znaku opazi portret Evrope v prosojnem okencu, na zeleni številki pa svetlobni val, ki se premika navzgor in navzdol po številki," je ob tem opozorila Alenka Drenik iz PU Novo mesto.

Če sumite, da je bankovec ponarejen, preverite več zaščitnih elementov in ga primerjajte z drugim bankovcem, še svetujejo pri policiji. "Če ste v dvomih, lahko bankovec prinesete tudi v pregled na blagajno Banke Slovenije. Prav tako svetujemo, da v primeru dvoma o pristnosti transakcije ne izpeljete. Skušajte si zapomniti čim več informacij o tem, kdaj, kje in od koga ste bankovec prejeli, ter o tem obvestite policiste. Ti podatki so pri policijski preiskavi zelo koristni," še opozarjajo javnost. 

bankovci evro 200
Novice V obtoku večje število ponarejenih 200-evrskih bankovcev
prepir
Novice Delodajalec ji je ob prijavi na ZZZS ponaredil pogodbo o zaposlitvi. Kaj zdaj?
dogovor
Novice Po plačilu are je ugotovil, da kupuje ponaredek. Prodajalec pa se izmika.
Ne spreglejte