Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 1. 2020,
15.02

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,47

9

Natisni članek

lutke Sežana

Torek, 14. 1. 2020, 15.02

4 leta, 3 mesece

Preverili smo, kako lutko iz javne hiše očistijo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,47

9

Poiskali smo odgovore na vprašanja, kako očistijo lutke, ki lahko dnevno potešijo tudi več deset uporabnikov, kako je poskrbljeno za higienski minimum in ali obstaja nevarnost okužbe s spolno prenosljivimi boleznimi. Kdo nad takšnimi javnimi hišami opravlja nadzor?

Kot je za Planet pojasnila Teja Pirnat, podjetnica, ki skrbi za distribucijo tovrstnih lutk pri nas, imajo cev, s katero sperejo vse penetracijske luknje.

"Potem se s pripomočki, razkuževalnimi in raznimi mehkimi deli, očisti notranjost, uporabijo se pincete in gobice. Seveda se uporabljajo rokavice in razne gobice za razkuževanje in spiranje. Na koncu pa je vse skupaj treba osušiti z grelno palčko, ki poskrbi za to, da ni nikjer nobene vlage in da se nič ne razvija," je razložila Pirnatova.

Za higieno bo ob osebju v hiši DollHouse v Sežani, ta svoja vrata odpira jutri, lahko poskrbela tudi stranka sama, saj se bo lahko pred zabavo in po njej oprhala.

Stroka: Spolno prenosljive okužbe so mogoče

Lutke | Foto: Planet TV Foto: Planet TV Z ministrstva za zdravje so sporočili, da bo higienski minimum v javni hiši preverila tudi inšpekcija, na infekcijski kliniki pa ob tem opozarjajo na možnost okužbe s spolno prenosljivimi boleznimi.

"Zlasti v javnih hišah, kjer gre za izmenjavo. Vemo, 'sharing is caring', vsaka izmenjava je razlog za skrb. Poleg vprašanja izmenjave je tu še čistoča. Zanesljivo se je treba držati priporočil proizvajalca. Ampak vseeno je težava predvsem, če se uporabi porozni material. Lateks, gume in podobne materiale najpogosteje uporabljajo zaradi bolj avtentičnih občutkov. In ti imajo pore, v katere se lahko naselijo bakterije in virusi in si podaljšajo življenjsko dobo. Zelo pomembno je čiščenje, tudi dovolj dolgo sušenje, pri čemer se lahko pojavijo težave. Če strnem, spolno prenosljive okužbe so mogoče," je opozoril Janez Tomažič iz klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja v UKC Ljubljana.

Ljubezen do celega človeka, strast do samo enega dela

Pri občevanju z robotskimi lutkami gre za neizogiben del razvoja, človek se lahko s svojo strastjo prilagodi marsičemu, je dejal psihiater Miran Možina.

"Spomnimo se na Freuda, ki je začetnik sodobne psihoterapije. On je rekel, da se človekova strast zadovolji z delom druge osebe. To pomeni, da je v ljubezni pomembno, da imamo odnos s celim drugim človekom, strast pa je zadovoljna samo z enim delom drugega. Recimo s tem, kar me vzburja, to so lahko prsi, kakšen drug del telesa, tudi katerikoli drugi predmeti, lahko so živali. Kot vemo, ta strast lahko naseli zelo različne objekte, kot je rekel Freud, oziroma dele človekovega bitja," je dejal Možina.

Bi lahko spolnost med ljudmi po zaslugi robotiziranih lutk postala stvar preteklosti? Če bi si uporabnik po obisku javne hiše lutk svojo Glorio zaželel doma, bi zanjo odštel od tisoč pa vse do 20 tisoč evrov, odvisno od želja.

Novice Novost, ki bo nekatere razburila, druge pa vzburila #video
Ne spreglejte