Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 4. 2024,
21.06

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

Natisni članek

sanacija poplave Jože Novak Robert Golob Boštjan Šefic

Ponedeljek, 15. 4. 2024, 21.06

1 mesec

Premier Golob z župani o popoplavni sanaciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73
Robert Golob, DZ |  Vsebine pogovorov v kabinetu niso razkrili, zapisali so le, da so župani pohvalili vladna prizadevanja za čim hitrejšo popoplavno obnovo. | Foto STA

Vsebine pogovorov v kabinetu niso razkrili, zapisali so le, da so župani pohvalili vladna prizadevanja za čim hitrejšo popoplavno obnovo.

Foto: STA

Premier Robert Golob se je danes sestal z župani Črne na Koroškem Romano Lesjak, Raven na Koroškem Tomažem Roženom, Ljubnega Franjem Naraločnikom in Luč Klavdijem Strmčnikom ter z njimi spregovoril o poteku popoplavne sanacije. Župani so ob tej priložnosti pohvalili odzivnost vlade, so danes objavili v kabinetu predsednika vlade.

Na srečanju, ki je potekalo na pobudo županov, sta bila prisotna tudi minister za okolje in prostor Jože Novak ter vodja vladne službe za obnovo po poplavah in plazovih Boštjan Šefic. Vsebine pogovorov v kabinetu niso razkrili, zapisali so le, da so župani pohvalili vladna prizadevanja za čim hitrejšo popoplavno obnovo.

Šefic na delovnih srečanjih s koroškimi župani že v petek

Šefic se je sicer s sodelavci iz državne tehnične pisarne ravno v petek mudil na delovnih srečanjih s koroškimi župani. Tedaj je pozdravil njihove napore pri iskanju rešitev za posamezne primere, hkrati pa pozival, da v času razgrnitve strokovnih mnenj in postopkov sprejemanja odločitev o odstranitvi posameznih objektov nadaljujejo iskanje zemljišč za nadomestne gradnje.

Ključna dejavnika, ki bosta definirala uspešnost obnove po lanski naravni nesreči in zagotovila odpornost na morebitne prihodnje tovrstne podnebne ekstreme, sta skupno delo vseh vpletenih ter zavedanje, da lahko le s sodelovanjem dosežejo zastavljene cilje, je ponovil.

tržna zelenjava, prodaja
Novice Znana prva analiza spremljanja cen v prehranski verigi
Robert Golob
Novice Vox populi: malo manj nezadovoljstva z Golobovo vlado
Ne spreglejte