Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 12. 2023,
15.04

Osveženo pred

3 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

silvestrovo Robert Golob

Nedelja, 31. 12. 2023, 15.04

3 mesece, 4 tedne

Premier Golob v novoletni poslanici s poudarkom na najmlajših v družbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Robert Golob | Predsednik vlade bo pred silvestrsko nočjo pozno popoldne obiskal internistično prvo pomoč in urgentni kirurški blok Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, kjer se bo srečal z dežurno reševalno ekipo.  | Foto STA

Predsednik vlade bo pred silvestrsko nočjo pozno popoldne obiskal internistično prvo pomoč in urgentni kirurški blok Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, kjer se bo srečal z dežurno reševalno ekipo.

Foto: STA

Premier Robert Golob je v svoji novoletni poslanici poudarek dal najmlajšim. Med drugim je izpostavil skupno odgovornost za varno in spodbudno okolje, v katerem bodo lahko otroci razvijali ustvarjalnost in samostojnost. Pozval je k povezanosti, spoštovanju in optimizmu pri oblikovanju prihodnosti za naslednje generacije.

Golob si želi, da bi bilo prihajajoče leto leto priložnosti za vsakega. "Skupaj gradimo družbo, ki naj temelji na medsebojnem spoštovanju in razumevanju," je pozval in dodal, da je treba posebno pozornost nameniti najmlajšim.

Omenil je analizo nevladne organizacije Save the Children, po kateri je Slovenija že nekaj časa do otrok najprijaznejša država na svetu. "Prizadevajmo si, da tako tudi ostane," je zapisal.

"Naša skupna odgovornost je, da vsak dan ustvarjamo varno in spodbudno okolje, v katerem lahko naši otroci razvijajo svojo ustvarjalnost in samostojnost," je prepričan premier. Želi si, da otroci odraščajo ob spoštovanju človekovih pravic in osebnega dostojanstva, v demokratični in varni državi, v družbi, kjer se vsak posameznik počuti sprejetega in cenjenega.

"Povezanost, spoštovanje, optimizem in medsebojna podpora – to je moč naše skupne prihodnosti, ki jo s ponosom predajmo naslednjim generacijam," je še zatrdil Golob in vsem zaželel srečno v novem letu.

Golob ob obisku ljubljanske urgence izpostavil predanost in požrtvovalnost osebja

Premier Robert Golob je na predvečer novega leta obiskal ljubljansko urgenco. Kot je poudaril po obisku, se je znova lahko prepričal o srčnosti, požrtvovalnost in predanosti osebja. Zahvalil se jim je za ves trud, zahvalo pa namenil tudi reševalnim ekipam drugod po državi. Veseli ga, da je za zdaj dogajanje na urgenci mirnejše kot običajno.

"Ko sem danes obiskal urgenco, sem se lahko spet prepričal v tisto, kar v resnici vsi vemo, a o tem premalo govorimo. O srčnosti, požrtvovalnost in predanosti osebja, ki včasih tudi v zelo težkih razmerah oskrbuje paciente v glavnem mestu," je Golob dejal po obisku internistične prve pomoči in urgentnega kirurškega bloka Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, kjer se je srečal z dežurno zdravniško in reševalno ekipo.

Osebju se je zahvalil za trud in predanost, ki jo izkazujejo. "Tudi oni so ljudje in imajo doma družine, pa so danes tukaj in bodo vso noč, zato da bodo lahko pomagali tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo tudi v času silvestrovega," je orisal.

Za zdaj so razmere na ljubljanski urgenci po njegovih besedah nekoliko bolj mirne kot običajno in želi si, da tako ostane tako v nadaljevanju silvestrskega večera in noči kot v celotnem letu.

Zahvalil se je tudi drugim reševalnim in zdravniškim ekipam po državi za njihovo delo in vsem zaželel "srečno, neustrašno in hkrati pozitivno leto 2024".

Predsednica republike na silvestrovo poudarila pomen tistih, ki pomagajo drugim

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je na silvestrski večer obiskala Upravo RS za zaščito in reševanje ter Urad za obveščanje in alarmiranje, Društvo SOS telefon in Zavetišče za brezdomce v Ljubljani. Pri tem je poudarila pomen tistih, ki vedno, tudi na večer zabav in proslavljanja, žrtvujejo svoj čas in varnost, da pomagajo drugim.

Denar evri
Novice Slovenija prejela 536 milijonov evrov iz sklada za okrevanje
Tina Gaber in Robert Golob
Trendi Tako sta božič praznovala Robert Golob in Tina Gaber #video
Robert Golob
Novice To vam ob praznikih sporočajo Golob, Fajonova in Pirc Musarjeva #video
Ne spreglejte