Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 12. 2023,
8.45

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

Natisni članek

premier novo leto božič voščilo Robert Golob

Nedelja, 24. 12. 2023, 8.45

4 mesece

To vam ob praznikih sporočajo Golob, Fajonova in Pirc Musarjeva #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

Predsednik vlade Robert Golob je v voščilu ob božiču in novem letu zapisal, da je v obračunu z iztekajočim se letom bolje slabe stvari pustiti za seboj in se spominjati lepih trenutkov, ki so lahko navdih za svetlejšo prihodnost. Izpostavil je enotnost in solidarnost po letošnjih ujmah in se znova zahvalil vsem, ki so pomagali. Mirne in topline polne božične praznike je na družbenih omrežjih državljankam in državljanom zaželela tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar. Voščilo je v obliki video nagovora posredovala tudi ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon. Kaj je povedala, si oglejte v posnetku zgoraj.

"Pred nami so najbolj čarobni dnevi v letu. Dnevi, ko pričakujemo božič in se veselimo prihajajočega novega leta. Dnevi, ki smo se jih veselili, ko smo bili še majhni otroci, in dnevi, ki se jih veselimo tudi zdaj, ko smo že v zrelejših letih," je poslanico začel premier.

Številni po njegovih besedah menijo, da je prav ta čas tisti, ko naj naredimo obračun s prejšnjim letom. "Osebno menim nekoliko drugače, da je bolje, da slabe stvari pustimo za seboj in se spominjamo predvsem lepih trenutkov, ki so nam lahko navdih za to, da bo prihodnost še svetlejša – in Slovenija se v tem letu res lahko spominja trenutkov, ki nas lahko navdihujejo," je poudaril.

Spomnil je na izkazano neverjetno enotnost in nesebično solidarnost z vsemi, ki jih je prizadela nesreča, ko je bilo najhuje in ko so ljudje pomoč najbolj potrebovali. "Zato bi se rad še enkrat zahvalil vsem, ki ste prostovoljno nesebično pomagali vsem, ki so bili prizadeti zaradi vremenskih ujm ali kako drugače," je še dejal Golob in vsem zaželel mirne in spokojne božične dni ter da se v novo leto podamo še bolj povezani v skupnost dobronamernih ljudi.

Tanja Fajon: Na Slovenijo smo lahko ponosni

Vsem državljanom je ob božično-novoletnih praznikih voščila tudi ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon, ki je dejala: "Tudi v tem letu smo vam stali ob strani, ko ste nas potrebovali. Za nami je veliko uspešnih zgodb konzularne zaščite slovenskih državljanov, ki so se v tujini znašli v stiski. Na Slovenijo smo lahko ponosni."

In dodala: "V lanskem novoletnem nagovoru sem dejala, da verjamem v moč argumentov, spoštljivega dialoga, enakopravnosti in vodenja z zgledom. V pomen teh vrednot nisem bila nikoli bolj trdno prepričana kot danes. Ne zato, ker bi bile prisotne vsepovsod, temveč prav zato, ker jih je treba za vsako ceno ščititi in vzdrževati. Tako v politiki, kot v zasebnem življenju. Četudi nas v prihajajočem letu čaka vrsta preizkušenj, si želim, da bo leto mirno. Vsem vam želim veliko uspeha, sreče, zdravja in ljubezni."

Predsednica republike: Delimo mir in upanje

Na družbenih omrežjih je državljankam in državljanom voščila tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar. V svojem voščilu je spomnila, da podelimo prijaznost, naklonjenost in pozornosti tudi tistim, ki v teh prazničnih dneh, še bolj kot sicer, to potrebujejo.

Klakočar Zupančičeva: Hvala vsem, ki boste praznične trenutke preživeli na delovnih mestih

Vesel in blagoslovljen božič je na družbenem omrežju Facebook zaželela tudi predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič

"V teh čarobnih božično – novoletnih dneh želim, da vaš dom napolni toplina družine, ljubezni in sreče. Naj bodo vaši trenutki polni radosti, smeha in miru. Zahvalimo se za dobre stvari preteklega leta, izzive, ki so nas obogatili in uspehe, ki smo jih dosegli. S posebej dobrimi željami usmerimo praznično čarobnost k bolnim in osamljenim ter jih obdarimo z nasmehom, prijazno besedo in stiskom roke," je med drugim sporočila Klakočar Zupančičeva in se ob tem zahvalila vsem, ki bodo praznične trenutke preživeli na svojih delovnih mestih in tudi tako izrazili svojo poslanstvo do naroda in države. 

Voščilo predsednice DZ si spodaj lahko preberete v celoti.

Novomeški škof Andrej Saje
Novice Slovenski škofje spomnili na neurja, ki so pustošila po Sloveniji
Polnočnica v Mariboru, 2018
Novice Verniki na predvečer božiča množično k polnočnicam
Večerja
Novice Po božični večerji zbolelo več kot 700 zaposlenih
Ne spreglejte