SiolNET. Novice Slovenija
0,56

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Predsednik Evropskega parlamenta Sassoli v bolnišnici

0,56

termometer

David Sassoli
Prihodnji teden bo v Strasbourgu prvo letošnje plenarno zasedanje Evropskega parlamenta, na katerem naj bi izbirali novo vodstvo, ob predsedniku tudi podpredsednike parlamenta. Foto: Reuters

Predsednik Evropskega parlamenta David Sassoli je zbolel in se zdravi v bolnišnici v Italiji zaradi zapletov pri delovanju imunskega sistema, so sporočili danes iz Evropskega parlamenta v Bruslju. Petinšestdesetletni Sassoli ima sicer že dlje časa resne težave z zdravjem, pred tem se je septembra lani zdravil zaradi pljučnice.

Sassoli se od 26. decembra lani zdravi v bolnišnici v Italiji. "Ta hospitalizacija je bila potrebna zaradi resnega zapleta, povezanega z okvaro imunskega sistema," je sporočil predsednikov govorec Robert Cuillo. Zato so bile odpovedane vse predsednikove uradne dejavnosti, je še zapisal, drugih podrobnosti pa ni navedel.

Hospitaliziran dvakrat v treh mesecih

Petinšestdesetletni Sassoli je bil hospitaliziran že drugič v treh mesecih. Septembra lani so ga zaradi pljučnice prepeljali v bolnišnico v Strasbourgu, nato pa je bil zaradi zdravljenja odsoten skoraj dva meseca.

Sassoli, ki prihaja iz vrst evropskih socialistov (S&D), je bil za predsednika Evropskega parlamenta izvoljen julija 2019, mandat pa se mu v skladu z dogovorom treh največjih političnih skupin Evropske ljudske stranke (EPP), S&D in liberalcev (Renew) izteče v tem mesecu. Sredi decembra lani je sporočil, da se za drugo polovico petletnega mandata ne bo potegoval.

Vladimir Prebilič Novice Bo klub slovenskih županov premešal karte na političnem zemljevidu?

Prihodnji teden zasedanje in izbiranje vodstva Evropskega parlamenta

Prihodnji teden bo v Strasbourgu prvo letošnje plenarno zasedanje Evropskega parlamenta, na katerem naj bi izbirali novo vodstvo, ob predsedniku tudi podpredsednike parlamenta.

V EPP so novembra lani za kandidatko za predsednico parlamenta za drugo polovico petletnega mandata izvolili Maltežanko Roberto Metsola. Svojo kandidatko ima tudi Levica, in sicer špansko evroposlanko Siro Rego, v skupini Evropskih konservativcev in reformistov (ECR) pa so izbrali Poljaka Kosmo Zlotowskega.

Nika Kovač Novice Predvolilno: Nika Kovač je kraljica uredniških src

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin