Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 10. 2024,
9.04

Osveženo pred

3 dni, 5 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Natisni članek

občina Semič Metlika Črnomelj župani Bela krajina Nataša Pirc Musar

Četrtek, 24. 10. 2024, 9.04

3 dni, 5 ur

Predsednica republike bo obiskala Belo krajino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,53
Nataša Pirc Musar | Predsednica republike Nataša Pirc Musar bo danes na obisku vseh treh belokranjskih občin. Tokratna srečanja so del serije regijskih obiskov, ki jih načrtuje državna poglavarka.  | Foto STA

Predsednica republike Nataša Pirc Musar bo danes na obisku vseh treh belokranjskih občin. Tokratna srečanja so del serije regijskih obiskov, ki jih načrtuje državna poglavarka.

Foto: STA

Predsednica Nataša Pirc Musar se bo danes in jutri mudila na delovnem obisku v Beli krajini. Gre za drugega od več načrtovanih regijskih obiskov po Sloveniji, na katerih se bo predsednica skupaj s svojo ekipo seznanjala z aktualnimi temami in izzivi, s katerimi se srečujejo ljudje z različnih območij po Sloveniji, so sporočili iz kabineta župana Črnomlja.

V okviru tokratnega, drugega regijskega obiska se bo predsednica v pogovoru z županom Občine Črnomelj Andrejem Kavškom seznanila z občinskimi projekti. Obiskala bo Podružnično osnovno šolo Štrekljevec in Dom starejših občanov Črnomelj. Srečala se bo z vodstvom podjetja Adria Dom, ki spada med večje zaposlovalce na tem območju, in si ogledala proizvodne in razstavne prostore podjetja. Popoldne bo obiskala še Srednjo šolo Črnomelj in dan sklenila na slavnostni akademiji ob 80. obletnici ustanovitve gimnazije, kjer bo slavnostna govornica.

V petek bo obisk začela v Občini Metlika s pogovorom z županjo Martino Legan Janžekovič. Srečala se bo še s prostovoljci in prostoferci Bele krajine ter si ogledala muzejsko zbirko gradu Metlika. Med obiskom bo predsednica zamesila tradicionalno belokranjsko pogačo in se srečala z otroki OŠ Metlika ter metliškimi gasilci. Popoldne bo obiskala še Občino Semič, kjer ji bo županja Polona Kambič predstavila občinske projekte še tretje belokranjske občine. Sledila bosta obisk Gasilskega doma Semič in pogovor z belokranjskimi gasilci.

Golob Pirc Musar
Novice Ali predsednica z Ropom nagaja Golobu?
Vojaška vaja
Novice Mors se pripravlja na krizne razmere: tam tudi Pirc Musar in Klakočar Zupančič
Nataša Pirc Musar
Novice Pirc Musar na humanitarnem forumu poudarila pomen miru
Nataša Pirc Musar Benečija
Novice Pirc Musar v Benečiji poudarila pomen ohranjanja slovenščine
Nataša Pirc Musar, BiH
Novice Nataša Pirc Musar za pospešeno evropsko integracijo Zahodnega Balkana
Ne spreglejte