Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 4. 2015,
17.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

svet za nacionalno varnost terorizem Janko Veber

Petek, 24. 4. 2015, 17.45

8 let

Prednostna naloga vojaških obveščevalcev je podpora pripadnikom vojske na misijah v tujini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Svet za nacionalno varnost je potrdil, da je prioriteta dela OVS obveščevalno-varnostna podpora pripadnikom in enotam Slovenske vojske, ki sodelujejo v mednarodnih operacijah in misijah v tujini.

V zvezi z nalogami obveščevalno-varnostne službe (OVS) ministrstva za obrambo so v preteklih tednih potekale razprave predvsem zaradi navodila pozneje razrešenega ministra za obrambo Janka Vebra, naj ta služba pripravi analizo vidikov prodaje Telekoma.

Svet za nacionalno varnost se je seznanil tudi z varnostnimi razmerami ter oceno teroristične ogroženosti držav Evropske unije in Zahodnega Balkana ter poročilom o ukrepih policije v boju proti terorizmu, so zapisali v sporočilu za javnost v uradu vlade za komuniciranje.

Ocena ogroženosti za Slovenijo ostaja nizka Pojasnili so, da ugotovitve poročila o razmerah v drugih državah ne izkazujejo potrebe po spremembi ocene ogroženosti Republike Slovenije zaradi terorizma. Ocena ogroženosti tako ostaja nespremenjena in je nizka, so zapisali v sporočilu za javnost v uradu vlade za komuniciranje.

Po pojasnilih urada se je svet seznanil s presečnim poročilom o delu medresorske koordinacijske skupine za usklajevanje priprav ukrepov za zaščito kritične infrastrukture. Pojasnili so, da po poročilu ministrstva za izobraževanje, znanost in šport normativna ureditev v zakonu o elektronskih komunikacijah ustrezno ureja vprašanja varnosti komunikacij ter zanesljivosti delovanja omrežij in storitev.

Pristojni strokovnjak je svet informiral, da zakon ustrezno ureja delovanje vseh operaterjev omrežij in storitev na našem trgu, tako na področju obrambe kakor tudi na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, so še zapisali.

Ne spreglejte