SiolNET. Novice Slovenija
0,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pred interpelacijo: Dikaučič je plačal komunalni prispevek za hišo

0,32

termometer

Marjan Dikaučič
Pravosodni minister Marjan Dikaučič Foto: STA

V ponedeljek bodo v parlamentu razpravljali o usodi ministra za pravosodje, ki mu opozicija očita predvsem nezakonito delovanje okoli evropskih tožilcev in sodelovanje pri sprejemanju odlokov v boju s koronavirusom.

Minister za pravosodje Marjan Dikaučič je plačal komunalni prispevek za hišo, ki jo gradi v Šenčurju, so potrdili na vladi. Spomnimo, neplačilo komunalnega prispevka za novogradnjo, ki bi ga moral Dikaučič plačati že pred leti, naj bi bilo po napovedih opozicije eno izmed glavnih argumentov pri interpelaciji pravosodnega ministra.

Marjan Dikaučič Novice Dikaučič: Interpelacijo, ki ni niti o mojem delu, zavračam

Dikaučič: Občina je odmerila previsok prispevek

Dikaučič je pred kratkim dejal, da komunalnega prispevka še ne bo plačal, ker je tudi občina ugotovila, da je bil odmerjeni prispevek previsok. Po njegovih besedah je občino že pred dvema letoma pozval k novemu obračunu prispevka, vendar pa vse od poziva nihče iz občine ni več stopil v stik z njim.

DeSUS za interpelacijo

Interpelacija Dikaučiča bo pred poslanci prihodnji ponedeljek, za ministra pa bo morda usodna zaradi nepodpore poslancev DeSUS. Poslanec stranke upokojencev Branko Simonovič je že pred časom napovedal, da Dikaučiča ne bodo podprli in da bo interpelacija uspešna. Vlagatelji interpelacije pravosodnemu ministru očitajo predvsem nezakonit javni poziv za imenovanje evropskih delegiranih tožilcev ter sodelovanje pri sprejemanju predpisov, s katerimi se posega v človekove pravice in temeljne svoboščine. Gre za odloke vlade, s katerimi želijo zajeziti naraščajoče število okuženih in obolelih za koronavirusom.

Kustec. Dikaučič. Kustec in Dikaučič Novice Kustečevi očitajo nesposobnost, Dikaučiču nezakonito delovanje #video Zdravko Počivalšek Novice Počivalšek: Kustečeva in Dikaučič imata moje popolno zaupanje #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin