SiolNET. Novice Slovenija
0,82

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Počivalšek: Kustečeva in Dikaučič imata moje popolno zaupanje #video

0,82

termometer

Minister za gospodarstvo in predsednik SMC Zdravko Počivalšek je ob robu današnjega obiska na Goriškem poudaril, da imata tako ministrica za izobraževanje Simona Kustec kot tudi pravosodni minister Marjan Dikaučič njegovo popolno zaupanje. Tako se je odzval na novinarska vprašanja o interpelacijah, vloženih zoper njiju.

"Opozicija nadaljuje s tem, da nam dela delo. Poslanci in oba ministra se bodo morali nekaj dni ubadati s tem, preostali bomo med tem nadaljevali delo. Do konca mandata je še nekaj časa in do tedaj želimo uresničiti vse, kar smo zapisali v koalicijsko pogodbo," je dejal Počivalšek v Tolminu.

Na vprašanje glede predkazenskih postopkov zoper Dikaučiča pa je spomnil, da je "minister Dikaučič povedal, kar je imel povedati. To je razčistil", je dejal Počivalšek, ki je ocenil, da gre v tem primeru za ponavljanje lažnih trditev.

Opozicijske poslanske skupine LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP so v torek vložili interpelaciji zoper pravosodnega ministra Marjana Dikaučiča in šolsko ministrico Simono Kustec. Dikaučiču očitajo nezakonit javni poziv za imenovanje delegiranih tožilcev, Kustečevi pa zanemarjenje priprav na šolsko leto v času epidemije.

Kustec. Dikaučič. Kustec in Dikaučič Novice Kustečevi očitajo nesposobnost, Dikaučiču nezakonito delovanje #video
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin