Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 3. 2023,
7.50

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

8

Natisni članek

Tivoli Ljubljana curling ledena dvorana Hala Tivoli

Torek, 28. 3. 2023, 7.50

1 leto

Pred Halo Tivoli nameravajo zgraditi ledeno dvorano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

8

Hala Tivoli, Ljubljana. | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

Na ploščadi pred Halo Tivoli bo občina v prihodnjih letih zgradila malo ledeno dvorano, ki bo namenjena hokeju, curlingu, umetnostnemu in rekreativnemu drsanju, poroča časnik Dnevnik. Z natečajem trenutno iščejo najboljšo idejo, kako naj bi bila videti novogradnja. Občina bi dvorano gradila v letih 2025 in 2026.

Mestna občina Ljubljana je v strategiji športa do leta 2028 med drugim predvidela gradnjo male ledene dvorane na ploščadi pred Halo Tivoli. Skupaj z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije so objavili javni natečaj za izbor strokovno najprimernejše rešitve za malo ledeno dvorano. Rok za oddajo idejnih rešitev je do 1. junija letos, piše Dnevnik.

Iz projektne naloge je po navedbah Dnevnika razvidno, da želi občina z gradnjo nove ledene dvorane "zagotoviti infrastrukturo in pogoje za nadaljnji razvoj hokeja, umetnostnega in rekreacijskega drsanja ter curlinga. Nova mala ledena dvorana Tivoli bo ponujala možnosti za neprekinjen trenažni proces športnikov in hkrati več razpoložljivih ur drsanja za šole in rekreacijo".

Za gradnjo namenjenih okoli 14 milijonov evrov

Objekt bo imel tudi vse spremljajoče prostore, kot so vhodna avla z recepcijo, gostinski lokal, garderobe s sanitarijami, prostor za prvo pomoč, tehnični prostori za naprave ter za shranjevanje strojev in opreme, pa tudi sanitarije za obiskovalce. Medtem ko naj bi bile ob večji ledeni površini tribune za tristo gledalcev, bi dogajanje na stezah za curling s tribun spremljalo do sto gledalcev. Natečajna naloga od arhitektov pričakuje tudi rešitev za preureditev delov obstoječe Hale Tivoli, krajinskoarhitekturno ureditev okolice in ureditev prometa. Streha dvorane bo morala biti zelena in se bo morala navezati na obstoječi park Tivoli.

Gradnja male ledene dvorane je v proračunu ocenjena na nekaj manj kot 13,7 milijona evrov, pri čemer je v znesek vključeno vse od stroškov izvedbe natečaja, izdelave projektne dokumentacije in pridobivanja dovoljenj do gradnje. Letos naj bi občina za projekt namenila 220 tisoč evrov, gradnja pa naj bi se začela šele leta 2025 in končala leta 2026, še piše Dnevnik.

Ne spreglejte