Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 9. 2021,
14.52

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,86

55

Natisni članek

opravičilo Peter Žurej ravnatelj Osnovna šola Prebolt

Petek, 3. 9. 2021, 14.52

2 leti, 7 mesecev

OŠ Prebold

Ravnatelj proti cepivom in PCT: sledila sta dva odstopa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,86

55

Osnovna šola Prebold | Peter Žurej ostaja ravnatelj.  | Foto zajem zaslona

Peter Žurej ostaja ravnatelj.

Foto: zajem zaslona

Ravnatelj Osnovne šole Prebold Peter Žurej, ki je na pristojne nedavno naslovil prošnjo za dokaze o tem, da virusi povzročajo bolezni in kako učinkovita so cepiva proti covid-19, po četrtkovi izredni seji sveta zavoda ostaja na položaju, saj sta za njegovo razrešitev glasovala le dva svetnika. Podati je moral pisno opravičilo, poročajo mediji. Po odločitvi sta odstopila dva člana Sveta zavoda OŠ Prebolda.

Žurejevo razrešitev, ki jo je dvakrat zahtevala šolska inšpekcija, sta podprla le dva od 11 članov sveta zavoda.

Mediji navajajo tudi, da je predsednik sveta zavoda Marjan Golavšek po omenjeni odločitvi odstopil, namesto njega pa je vodenje sveta prevzel Janez Stergar, ki je prav tako eden od predstavnikov staršev.

Po besedah Golavška je povsem jasno, da je ravnatelj kršil predpise. Svetu, ki ga kljub temu ne razreši, zato ne more predsedovati. Žurej je priznal kršenje predpisov oziroma vladnih odlokov, namenjenih preprečevanju širjenja epidemije covid-19, kar je povsem razvidno iz pravnih podlag, ki jih je svetu zavoda posredovala sodelavka Občine Prebold.

Novice Nasprotniki cepljenja vdrli v studio RTV Slovenija

Kazen bo plačal sam

Osnovna šola Prebold | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Namesto razrešitve se je svet z ravnateljem dogovoril, da bo sam plačal 1.500 evrov kazni, ki naj bi jo zaradi njegovih dejanj prejela Osnovna šola Prebold. Dogovorili so se tudi, da se bo Žurej javno opravičil. To je storil danes v pisni izjavi, v kateri je obžaloval kršitve zakonodaje ter obljubil, da jih ne bo ponovil, še poročajo mediji.

Na začetku šolskega leta je Žurej povedal, da pogoja PCT ne bo preverjal. Ministrstvo za izobraževanje je zato sprejelo sklep, da lahko ob kršitvah predpisov, namenjenih preprečevanju širjenja novega koronavirusa, na posamezni šoli uvedejo pouk na daljavo. Na to so Žureja posebej opozorili z ministrstva, inšpektorata za šolstvo, preboldske občine ter sveta zavoda.

Po tej grožnji je Žurej popustil, na šoli uvedel preverjanje pogoja PCT s podpisovanjem izjav in hkrati zagotovil, da v šoli uporablja masko.  

Osnovna šola Prebold
Novice Še dve kršitvi na OŠ Prebold #video

Dva člana odstopila

Po opravičilu sta se s pismom oglasila člana Sveta zavoda Mojca Štruc in Marjan Golavšek ,ki sta odstopila. Zapisala sta, da sta se za tak korak odločila, ker ne moreta sprejeti dejstva, da je ravnatelj ostal na svojem položaju, čeprav je pravnica ugotovila konkretne kršitve prava.

"Po dolgotrajnem vztrajanju ravnatelja Petra Žureja pri nezakonitem delovanju in posledično storjeni nepopravljivi škodi za zavod OŠ Prebold, so za naju zgolj obljube in kesanje ter poravnava materialne škode žal premalo, da bi lahko verjela v dobro in spodbudno delovanje ravnatelja v bodoče," sta zapisala v sporočilu. Menita, da je takšna odločitev večine Sveta zavoda OŠ Prebold nedopustna in v krogu tako razmišljujočih ne moreta več uspešno delovati.

Glede odločitev o prihodnosti ravnatelja OŠ Prebolda se je odzval tudi premier Janez Janša. "Potrebna je jasna ureditev imenovanja in razrešitve ravnateljev, ki ne bo več dopuščala samovolje in neodgovornosti. Gre namreč za dobrobit otrok in tu ne sme biti kompromisov," je med drugim zapisal Janša.

 

Osnovna šola Prebold
Novice Svet šole v Preboldu ni odločal o razrešitvi "uporniškega" ravnatelja
Ne spreglejte