Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 9. 2021,
17.21

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,19

43

Natisni članek

inšpektorat COVID-19 ravnatelj Peter Žurej Osnovna šola Prebolt

Sreda, 1. 9. 2021, 17.21

2 leti, 8 mesecev

Še dve kršitvi na OŠ Prebold #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,19

43

Inšpekcija je znova obiskala Osnovno šolo Prebold, ki je v zadnjem obdobju v javnosti poznana predvsem zaradi svojega ravnatelja Petra Žureja in njegovega nespoštovanja ukrepov. Ugotovili so dve kršitvi.

Na terenu sicer dela deset šolskih inšpektorjev, ki dvakrat do trikrat na teden sodelujejo z zdravstvenim. Že včeraj so med drugim obiskali tudi osnovno šolo v Preboldu. Odkrili so manjše nepravilnost, ki jih je šola odpravila.

"Na OŠ Prebold smo zaznaval da prihaja oziroma da naj bi prihajalo do različnih kršitev, ali neizpolnjevanje zakonskih okvirjev. V zadnjem obdobju smo izvedli več nadzorov, zadnji je bil včeraj. Ponovno je bila odkrita kršitev nenošenja maske in neizpolnjevanje PCT pogoja. Zdravstveni inšpektorat je o tem obvestil svet zavoda, ki ima edini pristojnost izvesti kakršnekoli koli ukrepe zoper vodjo zavoda," je dejal Simon Slokan, glavni inšpektor na Inšpektoratu za šolstvo in šport.

Ravnatelj marca poslal pismo s pozivom o dokazih o virusu

Ravnatelj Žurej je pred tedni "zaslovel" z dopisom ministrstvu za šolstvo, v katerem prosi za znanstvene dokaze o virusih kot povzročiteljih bolezni, za dokaze o prenosu domnevne viroze z osebe na osebo in konkretne študije o učinkovitosti cepiv.

Maske so v šolah in v skupnih prostorih obvezne za vse učence, PCT-pogoj pa je ob tem obvezen samo za vse starše, ki bodo v šole vozili prvošolčke, za vse, ki uvajajo otroke v vrtce, in udeležbo na govorilnih urah, to bodo poleg nošenja mask med drugim skupaj z zdravstvenimi preverjali šolski inšpektorji.

"Mi to delamo že od lanskega aprila vsakodnevno, vsak dan približno 20 zavodov, v zadnjem obdobju delamo skupaj z zdravstvenim zavodom, ker preverjanje PCT pogoja je v njihovi pristojnosti, naše so maske, zato z njimi 3 dni na teden delamo skupaj, ostalo delamo pa sami," je povedal Simon.

Globo izrekli le v Preboldu

Zdravstveni inšpektorat je do avgusta izvedel več kot 700 nadzorov nad testiranjem zaposlenih v vzgoji in izobraževanju. Globo so izrekli le v enem primeru, in sicer ravno na Osnovni šoli Prebold, kjer se ravnatelj Žurej ni želel testirati.

O Žureju in njegovih potezah je pred tednom potekala tudi seja članov sveta zavoda Osnovne šole Prebold, vendar o prihodnosti Žureja oziroma njegovi razrešitvi niso glasovali.

Osnovna šola Prebold
Novice Svet šole v Preboldu ni odločal o razrešitvi "uporniškega" ravnatelja
Peter Žurej
Novice Sporno pismo ravnatelja OŠ Prebold je samo vrh ledene gore
Ne spreglejte