Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 8. 2021,
20.42

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

20

Natisni članek

PCT cepljenje COVID-19 Peter Žurej Osnovna šola Prebolt

Sreda, 25. 8. 2021, 20.42

2 leti, 8 mesecev

Svet šole v Preboldu ni odločal o razrešitvi "uporniškega" ravnatelja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

20

Osnovna šola Prebold | Foto zajem zaslona

Foto: zajem zaslona

Svet zavoda Osnovne šole Prebold na današnji triurni seji, na kateri je med drugim obravnaval gradivo šolskega inšpektorata, ki je že dvakrat predlagal razrešitev ravnatelja Petra Žureja, ni glasoval o razrešitvi. Zaradi nedokončanega postopka ugotovitve inšpektorata ostajajo javnosti neznane, Žurej pa naj bi nasprotoval testiranjem na koronavirus.

Predsednik sveta zavoda Marjan Golavšek je že pred sejo povedal, da ne bodo odločali o razrešitvi ravnatelja, pač pa naj bi na zahtevo inšpekcije le razpravljali o njegovem delu, medtem ko bodo o vsem ostalem odločali šele na podlagi zbranih informacij.

"Mi zahtevamo samo, da se zakon spoštuje, tudi ustava. Mi smo kot svet zavoda odgovorni za to in predvsem nam gre za to, da bodo starši, otroci in vsi ostali zdravi in varni v naši šoli," je dodal Golavšek.

covid testiranje
Novice Ravnatelj s svojim pismom ministrstvu poskrbel za zgražanje

Po seji, ki jo je pred šolo v podporo Žureju ves čas spremljal protestni shod okoli dvesto nasprotnikov cepljenja, tudi iz drugih delov Slovenije, ne Golavšek ne Peter Žurej na vprašanja nista želela odgovarjati, je pa prvi prebral skupno izjavo vseh članov sveta zavoda, ki je bila po njegovih zagotovilih sprejeta soglasno.

Sprejeli tri sklepe

Kot je dejal, so sprejeli tri sklepe. Ob sklepu, da so na podlagi obeh pozivov inšpektorata opravili razpravo, so inšpektorat za šolstvo pozvali, da jim posreduje ugotovljene kršitve zakonodaje iz obeh pozivov za razrešitev, občino kot ustanovitelja šole pa so zaprosili, da jim zagotovi pravno pomoč v postopku poziva inšpektorata.

Tudi Žurej po seji dogajanja ni želel komentirati, pred njo pa je dejal, da pri vsem skupaj ne gre le za učence, starše, zaposlene, pač pa za vse nas. Po njegovem namreč gre za pravico odločanja o svojem telesu. "Kot odgovorno osebo me najbolj skrbi zakonitost. Da za tisto, kar odredim, imam zakonsko podlago. Če je nimam, pa me nekdo v to sili, potem sem v takšnem položaju, kot sem danes," je dodal.

Peter Žurej
Novice Sporno pismo ravnatelja OŠ Prebold je samo vrh ledene gore

Razrešitev Žureja je že dvakrat predlagala šolska inšpekcija zaradi neupoštevanja ukrepov, prijavo pa so dobili od staršev in šolskega sindikata.

Žurej zaradi netestiranja že dobil kazen

Žurej je "zaslovel" z dopisom ministrstvu za šolstvo, v katerem prosi za znanstvene dokaze o virusih kot povzročiteljih bolezni, za dokaze o prenosu domnevne viroze z osebe na osebo in konkretne študije o učinkovitosti cepiv.

Kot so pred dnevi sporočili z zdravstvenega inšpektorata, so doslej izvedli več kot 700 nadzorov nad testiranjem zaposlenih v vzgoji in izobraževanju. Globo so izrekli le v enem primeru, in sicer ravno na osnovni šoli Prebold, kjer se ravnatelj Žurej ni želel testirati.

Ne spreglejte