SiolNET. Novice Slovenija
9,57

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Generalni direktor Grah Whatmough: Okrepili bomo varovanje stavbe

Nasprotniki cepljenja vdrli v studio RTV Slovenija

9,57

termometer

Pripadniki gibanja Osveščeni prebivalci Slovenije, znani po nasprotovanju cepljenju in ukrepom proti koronavirusu, so vdrli v prostore Radiotelevizije Slovenija, med drugim tudi v televizijski studio, je razvidno iz videoposnetkov in fotografij, ki so jih novinarji nacionalke objavili na družabnih omrežjih. Generalni direktor RTV Slovenija je napovedal takojšnje dodatno varovanje stavbe.

Zaradi vdora protestnikov, ki se pod vodstvom Ladislava Trohe že več mesecev zbirajo pred vhodom v RTV Slovenija in zahtevajo programski čas za predstavitev svojih stališč, je posredovala policija in okoli 20 protestnikov odstranila iz prostorov nacionalne televizije. 

"Okoli 19.00 se je na Kolodvorski ulici odvijal prijavljen protestni shod. Okoli 20.30 je nekaj oseb vstopilo v stavbo tamkajšnje medijske hiše. Pri tem niso upoštevali ukazov varnostnika, zaradi česar so na kraju posredovali policisti, ki so zagotovili javni red. Policisti po dogodku nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper kršitelje ukrepali skladno z zakonodajo," je po incidentu sporočila policija.

Grah Whatmough: Gre za hud napad

Generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough je v oddaji Odmevi na TV Slovenija povedal, da gre za hud napad na njihovo medijsko hišo in na javni medij. Glede protestnikov, za katere zaposleni na RTV trdijo, da jih nadlegujejo in ovirajo pri delu, je dejal, da gre za kompleksno situacijo, saj imajo dovoljenje za proteste, hkrati pa protestirajo na območju pred RTV Slovenija, ki ni v lasti nacionalke. 

Z namenom preprečitve nadaljnjih napadov je kot prvi korak napovedal poostreno varovanje.

Glasbenik Igor Bračič v besednem spopadu s protestniki

V četrtek je sicer po spletu med drugim zaokrožil videoposnetek, na katerem je mogoče videti glasbenika Igorja Bračiča, člana skupine Slon in Sadež, v besednem spopadu s protestniki.


Video: YouTube

Borut Rončevič Novice Namestnik predsednika nadzornega sveta RTV Borut Rončevič vložil tožbo Rončevič in Tomšič Novice Puč SD na RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough Novice Grah Whatmough razrešil direktorico TV Slovenija

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin