SiolNET. Novice Slovenija
1,49

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Velik požar v obratu za predelavo odpadkov v Lenartu

1,49

termometer

Požar
Foto: PGD Benedikt

Ponoči je zagorelo v lenarškem podjetju, ki se ukvarja s skladiščenjem in predelavo odpadkov. Policisti bližnjim stanovalcem svetujejo, da oken ne odpirajo.

Policiste in gasilce so malo pred tretjo uro zjutraj obvestili o požaru v obratu družbe Papir servis, ki ima v Lenartu svojo podružnico. Ogenj je zajel veliko halo, v kateri so skladiščili odpadni plastični material. Vzrok požara in povzročena škoda še nista znana. Po besedah poveljnika PGD Benedikt Gregorja Jančiča je v intervenciji sodelovalo okrog 80 gasilcev iz osmih gasilskih društev.

Gasilci imajo požarišče pod nadzorom, ga razkopavajo in sproti gasijo ostanke požara. Tako izvajajo ukrepe za uspešno dokončanje intervencije. Gibanje je zaradi požara omejeno na 100 metrov, saj lahko občasno še zagori. Policija bližnjim stanovalcem svetuje, da zaradi tega zapirajo okna oziroma jih sploh ne odpirajo.

Policija ogleda kraja še ni začela, saj so še vedno prisotni gasilci. Med gašenjem požara je bil poškodovan en gasilec, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Požar Foto: PGD Benedikt

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin