Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 6. 2018,
13.48

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

požar Ljubljana droge

Petek, 8. 6. 2018, 13.48

5 let, 10 mesecev

Požar v klubu Jalla jalla po mnenju metelkovcev ni bil enkraten incident

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Požar | Foto Gasilska brigada Ljubljana

Foto: Gasilska brigada Ljubljana

V AKC Metelkova mesto ob podtaknjenem požaru v klubu Jalla jalla na Metelkovi ulici v sredo opozarjajo, da to ni bil enkraten incident, kot so dogodek predstavili mediji. Je rezultat širšega in večletnega stanja na območju centra in Tabora v Ljubljani, so sporočili iz Galerije Alkatraz, ki domuje na Metelkovi.

Grožnja s požigom ni bila prva, saj so osebo, odgovorno za požig, po njihovih navedbah večkrat prijavili policiji zaradi nadlegovanja, fizičnih napadov in groženj z hladnim orožjem, a se je kljub njihovemu posredovanju vedno vračala.

Požar
Novice Ponoči 25-letnik zanetil požar na Metelkovi v Ljubljani #foto

Problematika preprodaje mamil in nasilja 

V preteklosti so AKC Metelkova mesto in okoliški stanovalci opozarjali Mestno občino Ljubljana (Mol) in pristojne državne institucije skupaj s policijo na vse večjo problematiko preprodaje mamil in povečanega nasilja na območju celotne soseske od parka Tabor do Masarykove ceste.

"Seznanjeni smo s preventivnimi programi v šolah in financiranjem nevladnih organizacij, ki se ukvarjajo s problematiko zasvojenosti z mamili, ter z načrti novega metadonskega centra," pišejo in pozdravljajo tudi nedavno odprtje dnevnega centra za odvisnike v neposredni bližini metadonskega centra v Zdravstvenem domu Ljubljana.

Požar na Metelkovi
 | Foto: Gasilska brigada Ljubljana Požar na Metelkovi Foto: Gasilska brigada Ljubljana

Kljub temu pa se število agresivnih uporabnikov in preprodajalcev prepovedanih substanc konstantno povečuje. Na omenjenem območju že zaznavajo organizirano preprodajo mamil, medsebojna fizična obračunavanja in grožnje.

Vse to po njihovih navedbah kaže, da je socialna politika pri zmanjševanju škode in zdravljenju odvisnosti neučinkovita in zastarela ter ne odgovarja na izzive, s katerimi je soočena.

Policiste so namreč v sredo okoli 3.15 obvestili o požaru pred lokalom na Metelkovi ulici. Požar je zanetil 25-letnik, ki pa so ga po dejanju hitro prijeli, a kmalu tudi izpustili. V požaru je nastalo za več tisoč evrov škode.

Ne spreglejte