SiolNET. Novice Slovenija
5,64

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Požar: Sledi pri poskusu moje aretacije vodijo do Klakočar Zupančičeve, Vesela in Čeferinov

5,64

termometer

Bojan Požar, Melania Trump | Jasno je, da senat treh višjih sodnikov višjega sodišča v Ljubljani, ki je prejšnjo sredo odredil nezakoniti pripor, ni deloval povsem na lastno pest, brez vsakršne druge podpore in logistike, piše Požar. | Foto: Ana Kovač
Jasno je, da senat treh višjih sodnikov višjega sodišča v Ljubljani, ki je prejšnjo sredo odredil nezakoniti pripor, ni deloval povsem na lastno pest, brez vsakršne druge podpore in logistike, piše Požar. Foto: Ana Kovač

"Sledi pri poskusu mojega priprtja vodijo do predsednika vrhovnega sodišča Tomaža Vesela, podpredsednice stranke Gibanje Svoboda Urške Klakočar Zupančič in odvetniške pisarne Čeferin," je danes na svojem portalu Požareport objavil novinar Bojan Požar. 

Novinar Bojan Požar je prejšnji teden dobil pošto, da bo za 30 dni priprt, saj je 16. marca manjkal na obravnavi pred višjim sodiščem, kjer njegova udeležba ni bila obvezna. Vrhovno sodišče Republike Slovenije je sklep višjega sodišča razveljavilo. 

Jasno je, da senat treh višjih sodnikov višjega sodišča v Ljubljani, ki je prejšnjo sredo odredil nezakoniti pripor, ni deloval povsem na lastno pest, brez vsakršne druge podpore in logistike, piše Požar. Kot je navedel, je pridobil sledi, ki dokazujejo, da naj bi pri tej tožbi sodelovali predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel, nekdanja okrajna sodnica, podpredsednica stranke Gibanje Svoboda in izbranka Roberta Goloba Urška Klakočar Zupančič in Aleksander Čeferin. 

Vesela in Klakočar Zupančičevo smo prosili za komentar Požarjevih navedb. Takole so nam odgovorili z računskega sodišča:

"Predsedniku računskega sodišča ni poznana odločitev, ki jo navajate, niti razlogi zanjo. Vsekakor pa ne okoliščine sprejema omenjene sodne odločitve, zato navedb ni mogoče komentirati."

Komentar Klakočar Zupančičeve še čakamo, objavili ga bomo takoj, ko ga prejmemo. 

Tako se je na Požarjev poskus pripora odzval direktor Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje Uroš Urbanija:

Požar je že v petek takoj po sojenju dejal, da se je nanj nekdo spravil namenoma. Kot je dejal za Planet TV, ima informacije, da bi lahko bile v njegovo načrtovano priprtje vpletene znana slovenska odvetniška družina in osebe iz nastajajoče politične stranke Gibanje Svoboda, ki jo vodi Robert Golob. 

Po oceni vrhovnega sodišča odreditev pripora zoper Požarja v kazenski in civilni tožbi zaradi kaznivega dejanja žaljive obdolžitve nikakor ni bila nujna oziroma potrebna.

Sodišče je v sklepu ugotovilo, da se Požar ni izmikal vabilom na obravnave pritožbenega senata višjega sodišča, prav tako pa s tem, ko se ni udeleževal sej pritožbenega senata, ni kršil procesnega zakona. Senat pritožbenega sodišča lahko izpelje seje, tudi če se stranke, ki so bile pravilno obveščene oz. vabljene na sejo, te ne udeležijo, meni vrhovno sodišče.

Bojan Požar Novice Požar napovedal kazensko ovadbo Peter Jančič Siol Plus Po Putinovo nad Požarja: Vsi smo Janković Bojan Požar Novice Bojan Požar o priporu: Zdi se, da so vpleteni znani Slovenci #video Ura moči Novice Bojan Požar ne gre v pripor #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin