Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 11. 2020,
16.35

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

6

Natisni članek

popravek zahteva

Torek, 17. 11. 2020, 16.35

3 leta, 5 mesecev

Popravek: Kdo je ogrožal neodvisnost urednice STA?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

6

Barbara Štrukelj | Foto STA

Foto: STA

Na zahtevo odvetnice Jasne Zakonjšek iz odvetniške družbe Zakonjšek, ki zastopa Slovensko tiskovno agencijo (STA), objavljamo popravek navedb v članku z naslovom "Kdo je ogrožal neodvisnost urednice STA?", ki je bil na Siol.net objavljen 10. novembra letos. Odziv STA objavljamo v obliki, kot smo ga prejeli, brez uredniških in lektorskih posegov.

Popravek navedb, objavljenih v članku »Kdo je ogrožal neodvisnost urednice STA?«

V članku z naslovom »Kdo je ogrožal neodvisnost urednice STA?«, objavljenim na spletni strani Siol.net dne 10. 11. 2020, so bile zapisane neresnične navedbe o ugotovitvah nadzornega sveta Slovenske tiskovne agencije (STA).

V članku je navedeno, da nadzorniki STA ugotavljajo, da ni bilo pritiskov oblasti na odgovorno urednico STA Barbaro Štrukelj. To ne drži. Nadzorni svet STA ni podal ugotovitve, da ni bilo pritiskov oblasti na odgovorno urednico STA.

V članku je zapisano še, da je Urad vlade za komuniciranje (Ukom) na STA poslal dopis, v katerem od direktorja Bojana Veselinoviča terja pojasnila glede ravnanja odgovornih oseb na nacionalni tiskovni agenciji in v katerem so zaprosili za določene podatke, ker so tudi na Ukomu želeli ukrepati proti tistim, ki so izvajali pritiske na odgovorno urednico ali posameznega novinarja, a odgovora na dopis na Ukomu niso prejeli, saj naj bi jim bil posredovan le dopis s sklepom nadzornega sveta STA, pod katerim je podpisan Veselinovič. To ne drži. Direktor STA je na dopis Ukoma odgovoril, in sicer je Ukomu, poleg sklepov nadzornega sveta STA, podal tudi vsebinske argumente na Ukomova vprašanja.

STA d.o.o. Ljubljana

Glede na zapisano smo se na odvetniško pisarno, ki zastopa direktorja STA obrnili še s prošnjo za dodatna pojasnila. V popravku namreč navajajo, da je direktor STA na vprašanja direkorja UKOMa, vsebinsko odgovoril. Zato smo jih v želji po čim bolj celoviti predstavitvi prolematike zaprosili, če nam te odgovore direktorja STA posredujejo. Enako prošnjo smo poslali tudi na UKOM.

Odgovore in pojasnila bomo objavili takoj ko jih prejmemo.

Celoten članek pa si lahko preberete spodaj:

Barbara Štrukelj
Novice Kdo je ogrožal neodvisnost urednice STA?

 

Ne spreglejte